Wednesday, December 28, 2016

MINI JUBAH PUTIH PRADA

Dah lebih seminggu tak bersiaran, Assalamualaikum kawan-kawan. He he teringat zaman sekolah rendah cikgu masuk semua murid berdiri greeting.

Wordless Wednesday, dah lama rasa kepala ku tepu sikit nak mengarang sibuk banget nie. Meh kita belanja gambar produk baru kita ni. Available middle January 2017 nanti tau.

Meh layanzz dua keping jer dulu nanti kita upload lagi yer, anak-anak.


Mini Jubah Putih

Tudung Putih Umrah Haji

Mini Jubah Putih ni baru jer kita siapkan set demo dulu ya.  Model pun tak cari lagi nak menggayakannya.

Pendapat saya sendiri set mini jubah dan seluar ni sangat lah selesa dipakai untuk ibadah dan haji. Kombinasi pakaian yang betul akan memudahkan ibadah anda InsyaAllah.

Anda tidak perlu pakaian yang panjang berjela-jelas cukup sepasang mini jubah putih dengan telekung dan memakai stoking dan sarung tangan pendek sudah cukup untuk anda bersolat atau untuk buat umrah terus.

Mini Jubah ini kita buat design A cut, insyaAllah tidak akan membentuk tubuh badan anda. Kami juga memilih fabrik mini jubah yang loose dan jatuh  bila dipakai bukan keras kejung atau lembik ya

  • Fabrik Prada King yang kami gunakan ini sangat selesa dipakai ya 
  • kain jenis yang sejuk tidak panas.
  • Paling best Ironless tak payah nak bawak seterika ya.
  • Warna offwhite
  • Labuh baju 37inci hingga 40 inci.
  • Saiz kami ada dari saiz s,m, l, xl, 2xl  hingga saiz 3xl


Extra Small atau Plus Size boleh tempah ikut ukuran badan anda.

Untuk Kali ini kami juga datangkan dengan Tudung Putih Chiffon yang sangat awesome tak jarang dah. Kami jahit tudung nie dua lapis ya gabungan kain bubble chiffon.

Tudung pula kami sediakan saiz XL sahaja. Saiz L dan 2XL upon request.


Friday, December 16, 2016

YUSUF MANSOR PERKONGSIAN TERBAIK


Kak Hajjah diperkenalkan dengan Kiyai Yusuf Mansor ini oleh seorang sahabat, sebelum ini dah pernah tengok Ustaz ini tetapi tak tau yang beliau seorang hafiz, pakar motivasi dan penceramah yang hebat.

Kata-katanya sangat inspirasi mengajar maudhuk nya untuk kembali kepada AlQuran, kembali kepada Allah swt dan meletakkan seluruh harapan dan pertolongan hanya kepada Allah swt. Dua tiga video baru boleh faham apa yang cuba disampaikan. 

Hanya Allah swt tempat bergantung rezeki boleh datang berbagai cara mungkin datang dari orang lain bukan dari usaha kita sendiri. Kita kena berusaha dan berikhtiar tetapi jangan letakkan usaha kita segalanya. Hanya Allah swt yang menentukan usaha kita itu berjaya atau tidak. Hanya peratusan yang kecil berjaya selebihnya gagal. Walaupun usahanya sama tetapi hasilnya tidak sama.  Itulah bukti Allah swt Yang Maha Berkuasa untuk memberi sesiapa yang diinginkan. 

Ustaz Yusuf Mansor menekankan dan menyarankan beramal dengan AlQuran, menghafaz AlQuran dan memaksimumkan solat malam dan solat dhuha.  Kalau kebiasaan orang-orang biasa seperti kita cuma ambil rakaat yang paling minimum tetapi Ustaz Yusuf Mansor menekankan Solat Tahajud maksimum 12 rakaat dan Solat Dhuha 8 rakaat.

Ustaz Yusuf Mansor juga mengajarkan sedeqah jangan takut untuk bersedeqah belajar. memberi yang terbaik.  Bersedeqah yang besar-besar bukan sedeqah yang kecil-kecil.

Anda nak tau layan channel beliau di you tube.

Wednesday, December 14, 2016

TUDUNG CHFFON SAIZ L

Hari ini nak jenjalan cuci mata dan pikiran.. terperap kat rumah kak Hajjah rasa jiwa membeku jugak.  Musim cuti sekolah ni, sekolah kebangsaan, sekolah menengah dan sekolah orang tua pun cuti. Deme suruh kita semua bergumbira kot.

Dah lama Kak Hajjah tak buat tudung-tudung yang pendek sikit tapi not so pendek yer. Tudung sederhana labuh ni fokus cuma untuk orang yang saiz kecil ke sederhana. Dia orang kalau pakai tudung XL dah jadi macam Ustazah Siti Norhafizah comelnya.

We fokus on chiffon dan bubble crepe pulak kali ini, intention kita buat tudung layer atau bertingkat (bertingkek-tingkek) ini sebab nak mengelakkan jarang atau bayangan bentuk tubuh. Ada setengah fabrik bila kita buat tudung maka agak menampakkan bentuk dada pemakainya ya.

Tudung bubble layer creme
Tudung kita ni, kita kahwinkan bubble dengan chiffon, lycra ataupun moss crepe. Hasilnya agak bagus jugak kelmarin bukak booth sempena Maulidur Rasul, alhamdulillah ada yang membuat tempahan untuk saiz XL pulal.

Tudung bubble layer hijau turqoise
Tudung baru siap, model masih cuti so kita pakaikan pada cik cantik manis nie dulu ya. Baru siap panas lagi tapi tak sabor nak upload jugak.

Tudung bubble layer flora pink

Tudung buble layer grey

untuk detail boleh klik kat link bawah nie
untuk pembelian boleh klik kat link bawah nie jugak ya
untuk tempahan other sizes pun boleh klik kat linik bawah nie juga ya.

TUDUNG CHIFFON

Tuesday, December 13, 2016

VISA UMRAH DAN HAJI

Dear readers,

Penafian dari pihak Arab Saudi telah tersiar di media massa bahawa bayaran tambahan visa kekal dan tiada pembatalan. So saya pun macam anda juga agak terkedu dengan penafian ini.

Walaubagaimanapun InsyaAllah tetap akan sampai juga ke Makkah dan Madinah nanti.

Wednesday, December 7, 2016

YURAN VISA UNTUK UMRAH HAJI BATAL

Yuran Visa batal inilah berita yang sangat diharapkan dan didoakan oleh seluruh umat Islam di seluruh dunia.  Ramai negara Islam dan rakyat muslim terjejas bila kerajaan Arab Saudi menaikkan visa sehingga RM2300, kalau di Malaysia. Negara lain ikut local currency.

Berikutan kenaikan ini ada geng yang batalkan passport lama buat passport baru nak selamatkan diri dari kenaikan harga tu.

Syukur sesangat terutamanya orang yang tiap-tiap tahun pergi umrah, kadang tu siap bawak satu keluaga lagi. Cuti sekolah gi umrah, bulan Ramadan pergi umrah. Kita sangat berterimakasih kepada Raja Salman untuk issue ini.

Tapi kan Kak Hajjah selalu gak follow pasal King yang baru ni, dia ada sikit lain dari King yang terdahulu, Kalau dulu ikut jer telunjuk negara KFC tu. Raja Salman ada ketikanya lebih berani menegakkan kebenaran.

Menurut seorang sahabat juga agen travel, yang pasti sesiapa yang nak pergi umrah dalam tahun yang sama tu masih dikenakan extra visa tetapi sesiapa yang pergi umrah untuk tahun sebelumnya tidak dikenakan visa. Syukur ya Allah ada harapan kak Hajjah nak gi umrah next year.

Kerajaan Arab Saudi brought issue ni pada bulan September disebabkan masalah ekonomi yang serius dihadapi disebabkan kejatuhan harga minyak dan masalah peperangan yang dihadapi dengan puak Houti Yaman.



Kalau Allah swt izinkan kali ini Kak Hajjah nak cari pakej untuk ke Taif sekali hmmm seronoknya rasa.


PETIKAN DARI AKHBAR SINAR.
RIYADH - ARAB SAUDI. Pemerintah Arab Saudi, Raja Salman mengisytiharkan pembatalan yuran visa bagi umrah dan haji bermula tahun ini.

Ia susulan protes rakyat Mesir dan umat Islam di negara lain berkenaan yuran visa itu yang disifatkan mahal.

Perkara tersebut diumumkan oleh Ahli Jawatankuasa Tinggi untuk haji dan umrah, Nasir Toruk, lapor Alborsa News.

Selain pembatalan caj baru yang dikenakan itu, Arab Saudi juga kan memberikan dua visa percuma untuk setiap syarikat berlesen yang bekerja dalam bidang haji dan umrah.

Sementara itu, pihak berkuasa Arab juga turut menggesa orang Mesir untuk menubuhkan satu badan yang mengawal syarikat-syarikat di sini khusus dalam sektor pelancongan agama.

Bekas Ketua Jawatankuasa Pelancongan Agama, Basel Al-Sisi mengatakan bahawa pembatalan caj ini akan memberikan kesan positif kepada sektor pelancongan agama.

“Ia merupakan langkah positif ke arah yang betul,” katanya kepada wartawan. Lihat link 
Visa Naik

Friday, December 2, 2016

BINGKISAN DARI TANAH SUCI



MAKCIK COMEL

Kak Hajjah terima bingkisan photo dari grup umrah dari Ranau, makcik comel nie customer Kak Hajjah. Masa Kak Hajjah terima tempahan ni Mini Jubah ni by whatsapp anaknya provide ukuran.  Ukuran yang memang lengkap so sangatlah memudahkan kerja kita.  

Anybody nak tailor made mini jubah sila klik kat page Mini Jubah kat sebelah kanan tu ya. 

Thursday, November 24, 2016

DAPAT TAWARAN PERGI HAJI TAPI DUIT TAK CUKUP

Tahniah kepada ikhwan yang dah dapat surat jemputan haji untuk tahun hijrah 1438.

Hari ini Kak Hajjah seperti biasa pergi bukak booth di suatu tempat yang berdekatan dengan kawasan Kak Hajjah tinggal. This is 2nd time hadir ke situ.

Ada dua orang lagi penjaja macam Kak Hajjah buka meja kat situ seorang bawa roti yang seorang lagi berniaga kain tudung. Jemaah pun tak ramai ada 40 orang jer lebih kurang. Zaman gawat nie sales kurang ler mengancam boleh lah dapat duit minyak dan duit lunch. Syukur alhamdulillah.

Sebelum balik adik jual tudung sempat meluahkan perasaannya dengan Kak Hajjah, minta kita doakan dia supaya di beri jalan untuk menunaikan haji next year.  Beliau dah dapat tawaran haji tetapi serba salah sebab keadaan kewangan yang agak ketat. Bisnes asalnya adalah printing sebab merudum sangat dia mula beralih kepada pakaian. 

Sekarang adik jual tudung ni agak buntu, beliau dah mendaftar lama dah untuk pergi haji apabila jemputan sampai duit masih diawang-awangan. Pada 1hb December sesiapa yang menerima tawaran kena cukupkan duit dalam akaun Tabung Haji sebanyak RM11,000 tu.

Kak Hajjah, boleh rasa kesedihannya apa yang saya bagitau dia tadi jawab surat tawaran tu dan buat solat hajat dan istikharah, sekiranya kewangan belum cukup itu bukanlah lagi kewajipan kepadanya. Berdoa moga Allah swt bagi dia jalan untuk mencukupkan perbelanjaannya untuk pergi Haji nanti.

Wednesday, November 23, 2016

POSTO KASUT TAWAF

Hari ini nak posto kasut tawaf mana yang setia menanti tu terimakasih ya banyak-banyak. Stok makin menyusut nie kalau berminat sila confirm payment. Reserve 1 day sahaja, sebab stok terhad nie.

Hanya tinggal 3 warna sahaja dalam stok coklat, kelabu silver dan maroon. Jangan bimbang warna yang tinggal nie tetap comel belako.

Untuk makluman kasut tawaf velvet hanya sampai kaki saiz 7 sahaja maksimum. Hajah-hajah yang saiz kaki plus size boleh tengok stok polyester ya,

KLIK di sini ya kasut tawaf umrah dan haji page.






Monday, November 21, 2016

BERITA BAIK KASUT TAWAF CORAK VELVET IS BACK

Sejak seminggu ni ramai kengkawan Kak Hajjah di dunia maya request untuk kasut tawaf, tak sangka pulak ter"hot" pulak kasut tawaf velvet minggu ini.  Agak kecewa sebab berlaku kelewatan penerimaan stok. Ramai yang tak dapat.

Alhamdulillah stok kasut tawaf corak dah sampai boleh pm kami laju-laju takut nanti kasut tawaf sold out.  Minggu depan dah nak cuti sekolah, umrah cuti sekolah dah mula.  Ramai yang nak menunaikan umrah bersama keluarga tercinta.

Selain kasut tawaf velvet, kami ada kasut tawaf polyester had tumit dan had buku lali. 
Kalau masih ada yang belum mencuba semua kasut tawaf kami anti slip, InsyaAllah membantu mengelakkan tergelincir.

Kasut tawaf velvet size hanya sehingga kaki saiz 7, mana yang sedikit panjang atau gebu tapak kakinya boleh cuba kasut tawaf polyester sebab boleh kembang hingga saiz 9 - 10.



Bahan kasut tawaf corak ini menggunakan bahan kain baldu di sebelah luar dan berspan di sebelah dalam memberi keselesaan kepada pemakainya.

Untuk belian/pesanan boleh klik kat link ini Kasut Tawaf dan Saie Umrah Haji

Friday, November 18, 2016

SUDAHKAH ANDA MENDAFTAR AKAUN HAJI


Adakah anda sudah mendaftar akaun haji?  Kak Hajjah brought out issue ni sebab rasanya masih ramai-ramai yang keliru. Beberapa kali juga kak hajjah sembang dengan kawan-kawan atau kenalan bila diajukan soalan dah buka akaun ke belum? Ramai yang konpius.

Masing-masing ingat bila dah ada tabungan dengan tabung haji maka mereka telah mendaftar haji.

Jawapannya tidak ya sayang? Tabungan tu semata saving anda sahaja, untuk mendaftar sebagai bakal haji anda perlu mendaftar haji.

Bagaimana caranya?

Anda perlu sediakan RM1,300.00 atau boleh gunakan wang tabungan Tabung Haji itu untuk mendaftar. Pada tahun 2007 rasanya Kak Hajjah cuma bayar mendaftar akaun haji dengan hanya RM90.00 sahaja.
Akaun cuma ada RM5,000 jer masa tu. Setia bersama tabung haji Alhamdulillah cukup juga tabungan tu.

Sekarang lebih mudah lagi, sekiranya akaun dua anda di EPF ada RM1,300 anda boleh membuka akaun haji anda dengan syarat umur anda di bawah 55 tahun.

SALURAN PENDAFTARAN HAJI
1. Semua Kaunter TH
2. Kaunter Bank Islam dan Bank Rakyat
3. Mesin ATM Maybank/Bank Islam
4. Laman Web: e-thijari dan maybank2u.Com


Bertindak segera berpuluh ribu yang dalam waiting list. Tak kiralah berapa angka giliran anda yang penting sudah ada ikhtiar.

Sumber : Portal Tabung Haji


Thursday, November 17, 2016

SAYA MINTA MAAF SEMUA - POSTO POSTO

Assalamualaikum kembali bersiaran dari bumi Kuala Lumpur.

Kak Hajah baru jer sampai ker Istana Merak Kayangan nie petang tadi. 3 hari Kak Hajah balik kampung jengok orang tua yang tak berapa sihat. Memandangkan Kak Hajah dah freelancer so tak der masalah nak balik week day.

Kak Hajah minta maaf kat sumer customer hakak. Kak Hajah kena menangguhkan semua urusan posto posto. Mana ada yang dah cukup tu esok Kak Hajah akan terus posto posto. Mana yang terkurang tu Kak Hajah selesaikan petang esok or hari Munday nanti ya.

Alhamdulilah sumer customer Kak Hajah tersangatlah sporting dan memahami situasi hakak sekarang ini. InsyaAllah posto posto akan mula bergerak esok pagi dan petang. Mana yang dapat posto pagi most probably hari Isnin dapat, mana yang posto petang maybe dapat hari selasa ya.

Untuk makluman semua kasut tawaf yang korang suka sangat tu Si Baldu kosong dah abis stok ya. Si Baldu corak masih ada, so mana yang dah order tu Kak Hajah tukar ker Baldu corak dan akan absorb the difference tu. Don't worry kak Hajah sayang anda semua jangan susah hati no.

TEMPORARY OUT OF STOCK YA

DESIGN YANG LAIN MASIH AVAILABLE



Thursday, November 10, 2016

SURAT TAWARAN HAJI 1438 HIJRI SUDAH MULA DIEDARKAN

Kak Hajjah baru terima whatsapp dari group family bagitau yang kakak kedua dah dapat surat tawaran haji, Syukur alhamdulillah beliau menerima surat tawarannya hari ini.

Kepada tuan dan puan yang sepatutnya giliran pada tahun hadapan sila rujuk ke Pejabat Tabung Haji yang berhampiran.  Lebih baik hadirkan diri anda disana dan update segala maklumat peribadi supaya surat tawaran anda nanti dapat dihantar ke alamat yang betul. Benda ni nampak simple tapi impaknya besar, terlepas kak nanti tak tahu bila tahun dapat balik peluang tu.

Lagi satu dah dapat surat tawaran tu jangan lupa reply tau, kalau duit tak berapa cukup jawab jer dulu nanti usahakanlah untuk mencukupkan. Pernah seorang sahabat akak ni maknya nak pergi haji tapi tak der duit nak sediakan RM10,000 tu bukan senang bagi orang kampung. Tetapi sahabat akak ni memang anak yang berbakti dengan orang tua beliau usahakan jugak mencukupkan duit 10K tu. Macam tulah yang dikatakan tak pergi haji dah dapat pahala haji.

Kepada sahabat yang nak merayu jangan lupa cepat-cepat hantar surat rayuan kat Tabung Haji tak kiralah tebal muka tiap tahun panjat Pejabat Tabung Haji. Teruskan usaha sampai berjaya kalau ajal kita sampai awal kita dah usaha cuma rezekinya tiada.

Allah swt sahaja yang tau betapa berbunganya hati setiap bakal-bakal haji tu. Jangan lupa kursus haji start bulan December nie belajar betul-betul jangan suka ponteng pergi kenduri kahwin bila tiba hujung minggu.

Kalaulah kakak hajjah boleh ikut kakak pergi nie tak kiralah kena bayor RM18K pun kak hajjah rela. Sabar jerlah tunggu lah lagi 4 tahun nak register balik jika adalagi hayat dikandung badan.

#UMRAH MUSIM SEJUK DAH MULA jangan lupa check entry persiapan umrah musim sejuk ya.

DAPAT SURAT TU TAWARAN LEBIH SERONOK DARI DAPAT CABUTAN BERTUAH GRAND PRIZE



Wednesday, November 9, 2016

EXPEDISI PEPAGI RABU

Hari ini tak payah tulis banyak sebab pagi-pagi sangat lagi jom sidai kain dan breakfast secawa kopi dan roti frozen.

Akak siap-siap cepat nie ada kawan nak gi umrah kena post kasut tawaf dia pepagi ini.
Janganlah pos laju jadi pos lambat pulak ya..




Tuesday, November 8, 2016

CANTIKNYA KASUT TAWAF NIE

Tu lah komen dari customer masa gi bersiaran pagi tadi.

Baru 1st day akak bawa kasut tawaf nie keluar rumah, dah ramai yang terpikat. Kebetulan masa kuliah hari ini ada jemaah kita yang nak gi umrah. So kita dah mudahkan dia orang, tak perlu keluar mencari kita bawakan kasut tawaf untuk dia orang.

Latest kasut tawaf collection nie dari jenis wool aka velvet juga, tapi tiada bercorak atau bunga-bunga plain tapi masih maintain comel jugak.

Kasut tawaf nie free size, kaki saiz besar pun boleh pakai sebab ianya memeri. 

Kasut tawaf ini disukai ramai sedap sangat bila dibawa berjalan jauh sebab dibahagian dalamnya ada spandex so orang gemuk atau orang yang sakit tumit sangat selesa memakainya. Bahagian bawah pula ada lapik anti slip maklumlah kat kawasan tawaf tu mozeknya licin kena berhati-hati. Jadi kasut tawaf tapak anti slip ini memberi lebih cengkaman..macam iklan tayarlah pulak kan.

Akak hajjah tak der nak share testimoni kasut tawaf ini  tetapi memang dah terbukti keunggulannya. Testimoni nie kadang-kadang customer malu letak gambar dia orang kat online. Sebab seantero dunia boleh tengok nanti.

Kita juga ada kasut tawaf jenis polyester dan velvet. Ada kasut tawaf yang sampai buku lali dan ada yang had tumit ikut yang mana tuan dan puan berkenan.
RM15.00 SEPASANG

WARNA AVAILABLE
BIRU, KELABU, HITAM, COKLAT

POST SEMENANJUNG - RM7.00
SABAH N SARAWAK - RM9.00

WHATSAPP 019-2883235 UNTUK PESANAN

Friday, November 4, 2016

SOLAT MESTI PAKAI TELEKUNG KER?

Pelik tak tajuk kat atas tu.

Apa itu telekung?

Soalan ni kalau tanya kat budak tadika pun dia boleh jawab, tapi kalau tanya kat nenek atau opah rasanya kena penampar kot.

Tapi tak perlah sendiri jawablah kan, telekung is dua helai kain yang berjahit satu untuk tutup bahagian atas macam kain tudung yang besar dan satu lagi untuk dijadikan sarung.

Warna Telekung tu mesti putih ker?

Awak nak pakai telekung putih ker, telekung hitam ker atau telekung merah pun buleh tetapi sunnahnya kita pakai putih. Sebab Rasulullah s.a.w suka pakai warna putih.Nanti kita meninggal pun bawa kain putih juga.
telekung vietnam putih - sangat laris


telekung hitam vietnam yang sangat hot
Kalau awak nak pakai telekung tu kain bercorak pun boleh, cumanya awak akan menganggu sedikit pandangan orang lain nanti sebab telekung awak tu kan sangatlah meriah tau. Ditambah pulak dengan sulamnya yang berkelip-kelipan tu ya.

Telekung dulu-dulu

Zaman opah-opah kita telekung tu tak canggih macam sekarang ooh.  Kain putih tu dilipat dua agak-agak muat badan dia lepas tu bahagian depan dijahit sampai ke bahagian muka cukup-cukup saiz muka dia orang tu. Kat bahagian dahi tu dikedut-kedut sikit samada letak getah atau dia jahit. Bahagian dagu letak kekek, kain kecik tiga segi untuk tutup dagu.  Kalau dagu terbuka solat awak sah, sebab dagu tu aurat jugak.

Bila pakai tu bersegi jer rupanya telekung tu tak jadi bulat, tak jumpalah renda-renda macam sekarang nie.

Kalau tak der telekung tak boleh solat ker

Telekung bukan syarat sah untuk solat. Asalkan menutup aurat dengan sempurna tudung yang besar dan lebar pun boleh dibawa untuk solat asalkan tidak jarang. Menutup tangan dan kaki anda dengan sempurna.

Sekarang kan dah ramai muslimah yang bertudung labuh hingga bawah paras punggung. Bertudung sebegini pun sudah boleh dibawa bersolat.  Apabila tiba waktu solat mereka ni akan yang berpakaian begini boleh singgah di mana-mana untuk solat.

saiz tudung labuh ready for solat

telekung sulam cotton
Tetapi jika anda dah biasa bawak telekung atau simpan telekung sepasang dalam kereta itupun sangat baik juga.

Jangan kerana anda tidak mempunyai telekung anda tidak solat.

telekung sulam kain koshboo

from kelantan suka telekung ni

Thursday, November 3, 2016

REZEKI TAK PERNAH SALAH ALAMAT - PAKAIAN UMRAH UNTUK SPECIAL SIZE

Hari ini mood agak gloomy last night semalaman sakit perut, dah ler akak tidur lambat kul 2.00 am terjaga balik. Suhu badan naik membara, perut memulas dengan angin yang berpusar-pusar dalam perut ku ini. Sudahnya cara lah garam yang selalu doktor bagi tu barulah lega, barulah akak boleh tidur.

Alhamdulillah terjaga juga subuh pukul 6.00 am tu. Selesai segala urusan dengan Alllah swt akak pun boom lah baring balik tak boleh nak buka mataku lagi ni. Before that carilah Panadol dah tak kira perut beralas ker tidak. Kul 8.00 plus baru ku tersedar balik.

Jaga-jaga termenung kejap tengok apa aktiviti hari ini no delivery pun. Dalam akak melayan perasaan tengok der miscalled. Rasanya no dari sebelah Sabah n Sarawak, tak perlah akak call lah dulu. Gotcha, memang betul.  Orang kat sana introduce kan dirinya dan mahu bertanyakan barang umrah.  Akak minta dia whatsapp lebih jimat dah mudah.

Saudari dari Sabah mencari barangan umrah untuk ibunya. Orangnya agak rendah tapi sedikit berisi jak. Untuk memudahkan ukuran beliau dah sediakan ukuran. Part ni akak puji cik adik ni sebab lengkap dah 
ukurannya akak cuma perlu check stok pakaian umrah yang sedia ada tu. Memandangkan saiz kami tak sesuai, kita tailor beliau set yang baru.

So kalau anda special size you may check stok pakaian umrah kami dan kita masih boleh fikirkan bagaimana kami mampu membantu anda.

Wednesday, November 2, 2016

KAIN IHRAM

Apa Dia Kain Ihram

Dua helai kain lepas (Tidak bercantum/berjahit) selalunya kain cotton jenis tebal seperti tuala yang serap peluh.  Kain jenis tebal ini lebih sesuai kerana ia tebal tidak jarang atau menampakkan susuk tubuh si pemakainya.  Perlu berat supaya tidak mudah tersingkap, lagipun di tanah suci cuaca kering dan berangin.

Siapa yang memakai kain Ihram

Kain Ihram hanya untuk lelaki sahaja.  Kain Ihram dipakai semasa umrah atau haji perlu memakainya sehingga selesai umrah atau hajinya atau sehingga ia bertahalul dengan mencukur atau menggunting rambutnya.

Tidak boleh memakai sebarang pakaian berjahit walaupun seluar dalam ketika sedang berihram.

Cara memakai Kain Ihram (Lihat video dibawah entry sebelum ini)

Kain Ihram sebanyak dua helai. Satu untuk menutup bahagian pinggang ke bawah dan satu lagi untuk menutup bahagian atas badan atau.

Untuk mengemaskan lagi kain ihram supaya tidak terlondeh di pakai dengan talipinggang.

Oleh kerana masa ihram yang panjang ketika musim haji untuk menjaga kebersihannya dinasihatkan membawa dua helai kain pelikat tidak berjahit untuk dipakai ke tandas ataupun semasa tidur.

Berapa helai Kain Ihram patut dibawa

Untuk musim haji anda perlu bawa 2 set atau 4 helai kain tebal nie.
Untuk umrah memadai 1 set atau 2 helai sahaja. 

Sebab waktu berihram maybe antara 4 jam hingga ke 8 jam sahaja tempoh kita selesaikan satu umrah. 


kain ihram

saiz 45 x 90 inci

RM55.00 1 SET TIDAK TERMASUK POS
whatsapp 0192883235


*HOW TO WEAR IHRAM*

Friday, October 28, 2016

LUPA PASSWORD MODEM

Peningnya kepala hilang password modem kak hajjah nie. Kak Hajjah gi hantar laptop jumpa doktor IT dah tak tahan dengan speed nya yang makin perlahan nie. Banyak pulak gangguan hard disk.  Suruh sahabat IT reformat balik. Lepas tu service pulak hardware katanya cepat panas dan hang pulak. Find buatlah apa janji boleh beroperasi balik laptop otai akak nie.

Pagi gi sahabat ambik, malam siap dia datang hantar kat rumah. Bersemangatlah kak Hajjah nak buat entry baru. Tup Tup lupa password deh, alah tak ingat huru hara jadinya nie. Camane cara nie kerja tertunggak carilah segala buku kot kita lupa ada catat password kat mana-mana. Haram satu pun tak ade di catat.

Hanya ada satu jalan jer sekarang pakai hotspot handphone, alah datang masalah lain pulak nie. Connection out password ada, sangat-sangat troublesome. Dah ada line, bila  nak masuk internet "no connection" mencabar sungguh lah..

Teringat anak jiran belajar IT tengah cuti pulak sekarang, minta lah jasa baik "adik" ni, kalau akak godek jadi  macam tikus membaikki labu.  Alhamdulillah syukur hampir 1jam lebih barulah akak boleh bersiaran dengan akak punya blog kesayangan ni.

Moral of the story tolonglah catat kat mana-mana password yang kita setup nie. Buat baiklah dengan jiran tetangga bila sesak boleh minta tolong. FREE OF CHARGE jer..tak pa nanti kita kasi gift or special discount kat "adik".

Thursday, October 27, 2016

TAKZIAH KEPADA MANGSA KEBAKARAN HOSPITAL SULTANAH AMINAH

Kebakaran Hospital Sultanah Aminah semalam sangat mengejutkan satu Malaysia, masa kejadian tu akak tengah attend kuliah tetiba masuk whatsapp kat gambar-gambar kebakaran ingatkan kawan-kawan forward gambar-gambar lama. Biasalah kan dunia viral asyik copy paste ajer kan.

Tak leh nak fikir macamana kebakaran tu boleh berlaku, takziah kepada semua keluarga mangsa semoga semua orang boleh redha dengan ketentuan Allah swt.  Seramai 6 orang mangsa yang terlibat :-

1.C. Neeramala Devi
2. Choo Lin Fung
3. K. Logeswaran
4. M. Kaliamma
5. Tow Ah Wah
6.  Yusuf Hassan

Kebakaran bermula di wad ICU Hospital Sultanah Aminah seramai tujuh orang pesakit berada di wad berkenaan.  6 orang pesakit terbunuh dalam kebakaran tersebut dan pesakit yang ke tujuh dapat diselamatkan.

Ada 10 orang staff terlibat ketika kejadian, mereka berkerja keras untuk menyelamatkan keadaan tetapi asap terlalu tebal, 3 daripadanya dimasukkan ke ICU Hospital Sultan Ismail, 7 lagi hanya cedera ringan.

Wednesday, October 26, 2016

BARANGAN HAJI DAN UMRAH - APA KATA CUSTOMER

MOOD belum panas nak menulis lagi, akak nak kongsi apa kata customer mengenai barangan haji dan umrah kami. Walaupun sekarang mood orang ramai untuk menunaikan umrah agak suram sebab bayaran visa yang naik mendadak tu.

Akak dikunjungi oleh ukhti dari negeri di Bawah Bayu alhamdulillah orang-orang di Malaysia Timur diantara ramai pengunjung-pengunjung akak. Terimakasih ya sister. Kakak ni nak pergi umrah bersama suaminya tak lama lagi, dia mencari barang-barang keperluan sebab ini pertama kali beliau dan suami nak pergi umrah.

Alhamdulillah setelah akak kongsikan link blog minta dia tengok secara teliti dulu semua barang dan saiz, she placed her order.

Order pertama kali :-

1. Seluar haji putih
2. Seluar cotton Poly
3. Inner Perempuan
4. Baju Pagoda Lelaki
5. Kasut Tawaf

sebagai complimentary akak hadiahkan sepasang sarung tangan gediks kelabu yang agak panjang sikit.
Alhamdulilah beliau suka sangat.


Next Day akak dapat lagi tempahan kedua dari beliau sebab barang yang dikirim sebelum ni sudah ngam untuk dia dan husband. Syukur pada Allah swt. Kali ini untuk





1. Mini Jubah hitam - 2xl
2. Seluar putih haji
3. Seluar Polyester
4. Kasut Tawaf velvet
5. Mini Telekung Hitam

Terimakasih Pos Laju efficient service..


Monday, October 24, 2016

ANDA NAK PERGI UMRAH? MARI KITA TENGOK PAKEJ MANA YANG BERKENAN

Alhamdulillah sahabat whatsapp beritahu dia nak pergi UMRAH bulan November, akak tumpang seronok jugak dari kejauhan. Beliau nak order kasut tawaf velvet untuk dibawa dan dihadiahkan pada kawan-kawan. Ameen ya Rabb. Semoga umrah mu mabrur dan dipermudahkan oleh Allah swt.

Akak pun teringin jugak cuma belum ada kepastian. By the way mari kita lihat pakej yang ditawarkan oleh travel UMRAH. Kali ini lihat RAYHAR Travel, apa yang ditawarkan, macam best ajer. Nak ambik aura nie teringin gak tengok orang lain dah sampai seru.

Umrah dengan Rayhar menaikki charter flight dengan MAS, schedule flight dengan SAUDI AIRLINE dan dengan AIR ASIA juga ada. Akak dah pernah pergi dengan SAUDI comfortable jugak, maybe next time try MAS pula, InsyaAllah ya.

Jadual Penerbangan

MAS - Dari 12hb Nov, 15hb Nov, 19hb Nov, 22hb Nov dan 29hb Nov 2016.
SAUDI - Dari 15hb Nov 2016, 16hb Nov, 17hb Nov, 21hb Nov, 22hb Nov dan 23hb Nov
AIR ASIA - Dari 21hb Nov 2016, 23 Nov 2016, 24 Nov 2016 dan 26hb Nov 2016

Rayhar juga sudah memulakan kursus ibadah umrah di Kemaman, Dungun dan Kuala Berang. Kuala Lumpur bertempat di Masjid KLCC

Bolehlah contact Rayhar Travel kalau masih ada kekosongan, manatau masih sempat lagi nak pergi.

Harga Pakej dari RM5,550 DAN RM5,650 lebih baik check dengan travel agent sebab isu kenaikan bayaran visa baru-baru ni.

ANDALUSIA - Nampaknya sudah sold out cuma available 25hb Dec 2016. Anda boleh hubungi pejabat mereka untuk dapatkan tarikh yang sesuai.

Nanti kita survey pulak Tabung Haji Travel, Zahafiz

Perlu di ingatkan jika perempuan yang dibawah umur 45tahun mesti diiringi oleh mahramnya samada ayah kandung, saudara lelaki (adik atau abang) atau suami. Above 45tahun tu dah kira dapat lesen besar dah tu ya.



Friday, October 21, 2016

MINI JUBAH HAJI LATEST EDITION

MINI JUBAH HITAM
pre-ORDER
SAIZ S, M, L, XL, 2XL
RM55 
FABRIK COTTON TSHIRT
WITH POCKET ON CHEST
BLACK COLOUR

TANGAN GETAH

MINI JUBAH PUTIH
pre-ORDER
SAIZ S,M, L, XL DAN 2XL
RM55.00

FABRIK COTTON TSHIRT
WITH POCKET ON CHEST
WHITE COLOUR

TANGAN GETAH

POSTAGE RM8.00 -  SEMENANJUNG MALAYSIA
POSTAGE RM10 - SABAH AND SARAWAK

Wednesday, October 19, 2016

KOTA TAIF - BUKTI CINTA RASUL S.A.W PADA UMMATNYA

Kali ini kita ambil tahu sedikit mengenai Sejarah Kota Taif, ianya sudah bermula ratusan tahun dahulu lagi. Relevannya Kota Taif ini dengan perjuangan dakwah Rasululullah s.a.w kerana disini ada kisah sedih yang di alami oleh Baginda s.a.w.

Tekanan demi tekanan yang diberikan oleh penduduk Kota Makkah telah membuatkan Baginda s.a.w membuka cabang dakwahnya keluar Kota Makkah. Berlaku berkisar tahun ke 10 kenabian Nabi Muhammad s.a.w.

Baginda s.a.w ditemani oleh Saidina Zaid bin Harithah menemui para pembesar dari bani Tsaqif. Beliau mengajak mereka memeluk Islam beriman kepada Allah.  Beliau menghadapi tentangan yang keras dari penduduk Thaif, mereka mencerca dan melempari batu kepada Rasulullah s.a.w, menghalang perjalanan baginda. Hinggalah Rasulullah s.a.w dan sahabat sampai ke sebuah ladang kurma kepunyaan Utbah dan Syuaibah, Nabi Muhammad s.a.w telah berdoa kepada Allah swt, melihat mereka berdua yang keletihan. Addas hamba kepada Utbah dan Syuhaibah telah menghantar anggur untuk santapan Baginda berdua.

Mendengar doa dan rintihan Baginda s.a.w, Allah swt telah mengutus malaikat jibril dan malaikat penjaga gunung untuk berjumpa dengan Baginda Rasulullah s.a.w dan meminta izin untuk membalikkan gunung ke atas penduduk Taif.  Tetapi Baginda Rasulullah s.a.w telah menegah dan berdoa supaya akan lahir dari keturunan mereka orang yang menyembah Allah swt. 

Jika kita fikirkan kalau manusia biasa macam kita yang tengah disakiti bila dapat offer begitu dari Allah swt sudah tentu kita meminta dibalas kezaliman dengan kezaliman tapi tidak dengan Baginda Rasulullah s.a.w. Addas budak kepada Utbah telah memeluk Islam setelah melihat akhlak Rasulullah s.a.w


This time we took out a little about the history of the city of Taif, it's already started hundreds of years ago. The relevance of  Kota Taif with Prophet da'wah  because here there is a sad story experienced by Rasulullah  s.a.w.

Pressure by the pressure exerted by the inhabitants of Mecca has made his mission s.a.w  look out of Mecca for his Da'wah. This is happened about 10 years to prophethood Muhammad

Prophet Muhammad s.a.w accompanied by Imam Zaid bin Haritha came to meet Taif ruler. He invited them to embrace Islam believe in God. He faces strong opposition from the people of Ta'if, they insult and throw stones to the Prophet s.a.w, preventing his journeys. Until the Prophet s.a.w and friends came to a farm belonging to Utbah and Syuaibah, the Prophet Muhammad s.a.w prayed to Allah Almighty, to see them both exhausted, Addas slave to Utbah and Syuhaibah have sent grapes for them to eat.

Allah Almighty hears the prayers and moans s.a.w, God sent the angel Gabriel and the angel guardian of the mountain to meet with the Prophet and requested permission to turn around the mountain to the people of Taif. But the Prophet had desisted and pray that their children will be born from those who worship Allah.

If ordinary people like us who were hurt, offered the same by Allah swt  I'm sure we will asked to reply to injustice with injustice, but not with the Prophet s.a.w. He still pray for the good of Taif people. Impressed by the kindness of Prophet Muhammad s.aw. Addas slave to Utbah embraced Islam.

Credit : http://nurul-asri-cimahi.blogspot.my/2015/01/thaif.html

Tuesday, October 18, 2016

TAIF - CAMERON HIGHLAND ARAB SAUDI

Ia dipanggil City of Roses, seperti yang anda boleh bau aroma bunga ros dari kebun jiran. Terkenal dengan iklimnya yg menyegarkan, keindahan pemandangan dan pelbagai buah-buahan yang menarik pelancong dari seluruh Semenanjung Arab, Taif juga mempunyai sejarah yang sangat lama.



Untuk menikmati percutian pendek yang indah, atau untuk menghabiskan hujung minggu yang tidak dapat dilupakan, melawat runtuhan tembok bersejarah Taif di mana anda akan menghargai seni bina purba Al Hijaz. 

Untuk perjalanan melalui masa, jangan lupa untuk melawat Muzium Okaz, Muzium Negara dan Muzium Shubra itu. Tetapi, untuk pengembaraan yang paling indah, terbang dengan kereta kabel di atas gunung yang menjulang tinggi ke pesta mata anda pada kehijauan indah di sekitar dan di bawah anda.

Untuk bercuti lebih lama, anda boleh memandu dengan kereta untuk ke Makkah melalui jalan Hada dan menikmati pemandangan indah pernah berlaku sebelum ini dalam perjalanan anda di sana. Dalam masa satu jam, anda boleh sampai ke Jeddah untuk menikmati malam ajaib di tepi laut atau bersiar-siar melalui bandar pada waktu malam.


Jika anda ingin mengalami perjalanan gunung, mengambil memandu ke Baha, yang hanya 250 km dari bandar.




It is called the City of Roses, as you can smell the fragrance of roses from neighboring orchards. Famous for its salubrious climate, scenic beauty and variety of fruits that attract tourists from the rest of the Arabian Peninsula, Taif also has a very old history.

To enjoy a beautiful short holiday, or to spend an unforgettable weekend, visit the ruins of the Taif historical wall where you will appreciate the ancient architecture of Al Hijaz. To travel through time, don’t forget to visit the Okaz Museum, the National Museum, and the Shubra Museum. But, for the most beautiful adventure, fly by cable car above towering mountains to feast your eyes on beautiful greenery around and below you.

For a longer vacation, you can drive by car to Makkah through Hada road and enjoy the unprecedented magnificent views on your way there. Within one hour, you can reach Jeddah to enjoy the magical nights by the sea or wander through the town in the evenings. If you would like to experience a mountain trip, take a drive to Baha, which is only 250 km from the city.






Kredit : saudi tourism


TAIF - CAMERON HIGHLAND ARAB SAUDI

Ia dipanggil City of Roses, seperti yang anda boleh bau aroma bunga ros dari kebun jiran. Terkenal dengan iklimnya yg menyegarkan, keindahan pemandangan dan pelbagai buah-buahan yang menarik pelancong dari seluruh Semenanjung Arab, Taif juga mempunyai sejarah yang sangat lama.



Untuk menikmati percutian pendek yang indah, atau untuk menghabiskan hujung minggu yang tidak dapat dilupakan, melawat runtuhan tembok bersejarah Taif di mana anda akan menghargai seni bina purba Al Hijaz. 

Untuk perjalanan melalui masa, jangan lupa untuk melawat Muzium Okaz, Muzium Negara dan Muzium Shubra itu. Tetapi, untuk pengembaraan yang paling indah, terbang dengan kereta kabel di atas gunung yang menjulang tinggi ke pesta mata anda pada kehijauan indah di sekitar dan di bawah anda.

Untuk bercuti lebih lama, anda boleh memandu dengan kereta untuk ke Makkah melalui jalan Hada dan menikmati pemandangan indah pernah berlaku sebelum ini dalam perjalanan anda di sana. Dalam masa satu jam, anda boleh sampai ke Jeddah untuk menikmati malam ajaib di tepi laut atau bersiar-siar melalui bandar pada waktu malam.


Jika anda ingin mengalami perjalanan gunung, mengambil memandu ke Baha, yang hanya 250 km dari bandar.




It is called the City of Roses, as you can smell the fragrance of roses from neighboring orchards. Famous for its salubrious climate, scenic beauty and variety of fruits that attract tourists from the rest of the Arabian Peninsula, Taif also has a very old history.

To enjoy a beautiful short holiday, or to spend an unforgettable weekend, visit the ruins of the Taif historical wall where you will appreciate the ancient architecture of Al Hijaz. To travel through time, don’t forget to visit the Okaz Museum, the National Museum, and the Shubra Museum. But, for the most beautiful adventure, fly by cable car above towering mountains to feast your eyes on beautiful greenery around and below you.

For a longer vacation, you can drive by car to Makkah through Hada road and enjoy the unprecedented magnificent views on your way there. Within one hour, you can reach Jeddah to enjoy the magical nights by the sea or wander through the town in the evenings. If you would like to experience a mountain trip, take a drive to Baha, which is only 250 km from the city.






Kredit : saudi tourism


Thursday, October 13, 2016

PALESTIN OH PALESTIN - SEJARAH DAN FAKTA


Mari kita dengar dari orang expert mengenai sejarah Palestin.  Palestin dah macam rumah kedua beliau. Boleh dikatakan tiap-tiap bulan beliau akan berkunjung ke sana.

Bagaimana munculnya Negara Palestin.




UMRAH DAN ZIARAH TREND TERKINI

Assalamualaikum, pepagi gi dapat whatssap dari kawan sebelah invitation untuk umrah musim sejuk ni. Berdesup desap rasa hati bila baca, akak memang ler nak pergi umrah juga cuma masanya tertakluk kepada budget ya.

Kali ini hajat hati akak nak pergi umrah dan ziarah sekali first priority akak nak pergi umrah dan ziarah Taif sekaili.

Kawan-kawan akak jemaah Surau Nurul Iman, depa buat program nak gi umrah bersama anak Syarikat Andalusia. Umrah dan Ziarah ke Amman/Baitul Maqdis budget rm8,000++. 

Kalau lah ada budget lebih nak ajer ikut, akak pun ala-ala dah free lance cuti no problem sepanjang tahun akak cuti. Agaknya lah..mudahan Allah swt bagi akak kecukupan rezeki dan akak sayonara terus pada office hour.

CREDIT GAMBAR - TRAVELANNUR.BLOGSPOT. 


Akak selalu follow program Ustaz Muhammad Abdullah Amin kat IKIM, beliau memang specialist dalam membawa jemaah melawat Palestin. Setiap bulan ada sahaja rombongan ke Palestin dan ada juga rombongan yang terus ke Arab Saudi untuk umrah dan ziarah terus.



Setiap hari Rabu on the way balik dari office dulu selalulah dengar sembang-sembang beliau. Cara penceritaan beliau tu buat kira mengedik-gedik rasa hati nak mengikut rombongan umrah dan ziarah ke Palestin kalau Allah swt bagi rezeki dan izin Nya.

Meh kita share kat bawh ini company yang ada buat trip umrah dan ziarah ke Istanbul kalau adik kakak berminat boleh contact depa no. jangan contact hajjah baery akak bukan travel agent tapi kalau depa ni nak kasi akak komisen promote syukur Alhamdulillah.





ANDALUSIA PACKAGE START FROM rm7000++
details boleh check kat website Andalusia

Kalau ler duit akak ader berkepok-kepok bawah bantal tu seronoknya tiap tahun boleh gi umrah dan ziarah ke negara-negara Islam nie. Sebelum hancur macam berlaku kat Syiria, moga Allah swt lindungi negara-negara orang-orang Islam tiadalah lagi kehancuran berlaku.

Budget untuk umrah dan ziarah nie anggaran RM8,000 +++ dan memerlukan cuti lebih kurang 2 minggu untuk pergi ke semua tempat yang dirancang. Kepada yang dah berusia bawahlah bekalan ubat-ubat yang cukup dengan minum air bersih yang banyak. Untuk duit saku anggaran rm2,000 - rm3000 ++ juga lah ya.

#keperluan haji dan umrah pakej jimat
#stokinsolat#kasut tawaf plus size#telekungcotton

Friday, October 7, 2016

DR FAUZIAH SELAMAT PULANG

Alhamdulillah Dr Fauziah Hassan, wakil tunggal dalam women boat to Gaza telah selamat kembali ke tanahair dari Bangkok. Beliau menyertai 12 wanita dari negara lain dalam misi kemanusiaan menuju ke Gaza.

Dr Fauziah Hassan telah selamat tiba ke tanah air dari Bangkok, Thailand hari ini selepas dibebaskan oleh rejim Israel.  Beliau tiba bersama suaminya Prof. Alauddin Mohd Ali di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) pada pukul 7.47 malam tadi dengan menaiki pesawat Thai Air TG417.

Rabu lalu, kapal kemanusiaan Zaytouna-Oliva bersama 13 ahli misi WBG Zaytouna-Oliva yang terdiri daripada tiga kru dan 10 penumpang termasuk seorang wakil tunggal Malaysia dan Asia, Dr Fauziah telah ditahan oleh rejim Israel, ketika tiba di Pelabuhan Ashdod, kira-kira pukul 6 pagi tadi (waktu tempatan).

Kapal dengan 13 aktivis wanita pelbagai latar belakang dari 12 negara itu berlepas dari Barcelona, Sepanyol, 21 hari lalu.

Mengikut laporan, kapal tersebut terputus hubungan pada pukul 8.50 malam, kurang 50 batu nautika dari Gaza - Utusan Online


Tahniah Dr Fauziah, puan telah menunaikan tanggungjawab sebagai ikhwan sejati terhadap Muslimin Palestin.  Berjaya atau tidak adalah ketentuan Allah swt yang penting anda dan 12 srikandi lain telah berusaha.

Thursday, October 6, 2016

TUDUNG LABUH UMRAH - SAIZ 2XL

TUDUNG PUTIH LYCA XL

TUDUNG LABUH 2XL

TUDUNG LABUH 2XL

MODEL PAKAI 2XL - AKAK LAH TU
Assalamualaikum sayang semua, how's your day. Semoga anda semua dilimpahi rahmat Allah swt hari ini dah anda adalah insan yang paling bahagia disamping keluarga.

Kita masih bercerita mengenai persediaan umrah, kalau der akak-akak yang tak cukup barang lagi boleh tengok kat directory kat sebelah kanan page nie ya. Kalau anda masih confuse nak bawak tudung labuh atau telekung ziarah jangan pening-pening sangat yang penting tutup aurat dengan sempurna.

Ada orang suka telekung ziarah sebab dia nak ikut sunnah warna putih dan dia nak nampak seragam.  Tapi jika kakak dan adik tak suka bertelekung ziarah why not check on tudung labuh 2x atau 3xl. Yang penting your tudung labuh mesti cover sampai punggong dan tidak nampak nipis.

Material anda boleh pilih apa sahaja as long tidak melekap ke tubuh anda ya, ada banyak material tudung labuh dipasaran denim, moss crepe, chiffon, kushboo dan heavy lycara. Lycra kalau orang tubuh kecil tak der masalah tapi kalau body sado macam akak nie baik lupakanlah. Unless you buat tudung labuh yang ada kedut kat bahu tu boleh jer.

Lagi satu tudung labuh tu kena ada lapik dagu you baru lengkap kecomelannnya.

MATERIAL LYCRA  - LABUH 2XL
BLACK
MATERIAL LYCRA - LABUH 2XL
BLACK

CHECK KAT LINK BAWAH NIE UNTUK TENGOK APA SAHAJA YANG MASIH AVAILABL
ADA BEST PRICE UNTUK ANDA


BORANG TEMPAHAN - SERIUS BUYER SAHAJA

Name:
Email Address:
No. Telefon
Alamat
Pesanan Anda Telekung
Tudung
Jubah/Mini Jubah Haji
Stokin/Kasut Tawaf
Seluar
Lain-lain barangan keperluan haji dan umran
Saiz dan Kuantiti

Create a web form here

RAKAN NIAGA TELEKUNGMUSLEEMA