Saturday, June 29, 2013

BERTUDUNG BIAR BETUL-BETUL

KREDIT tu - blog peribadi Rasulullah s.a.w Cara Bertudung yang betul

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/260171_379141055528866_1618140950_n.png
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/942432_378058662303772_794439821_n.jpg


Dari Abu Hurairah radhiyallahu ‘anhu, beliau berkata bahwa Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda:
صِنْفَانِ مِنْ أَهْلِ النَّارِ لَمْ أَرَهُمَا قَوْمٌ مَعَهُمْ سِيَاطٌ كَأَذْنَابِ الْبَقَرِ يَضْرِبُونَ بِهَا النَّاسَ وَنِسَاءٌ كَاسِيَاتٌ عَارِيَاتٌ مُمِيلاَتٌ مَائِلاَتٌ رُءُوسُهُنَّ كَأَسْنِمَةِ الْبُخْتِ الْمَائِلَةِ لاَ يَدْخُلْنَ الْجَنَّةَ وَلاَ يَجِدْنَ رِيحَهَا وَإِنَّ رِيحَهَا لَيُوجَدُ مِنْ مَسِيرَةِ كَذَا وَكَذَا
“Ada dua golongan dari penduduk neraka yang belum pernah aku lihat: [1] Suatu kaum yang memiliki cambuk seperti ekor sapi untuk memukul manusia dan [2] para wanita yang berpakaian tapi telanjang, berlenggak-lenggok, kepala mereka seperti punuk unta yang miring. Wanita seperti itu tidak akan masuk surga dan tidak akan mencium baunya, walaupun baunya tercium selama perjalanan sekian dan sekian.” [HR. Muslim no. 2128]
“Kepala-kepala mereka seperti punuk-punuk unta”, maknanya adalah mereka membuat kepala mereka menjadi nampak besar dengan menggunakan kain kerudung atau selempang dan lainnya yang digulung di atas kepala sehingga mirip dengan punuk-punuk unta. Maksud dari hadits “kepala mereka seperti punuk onta”, adalah wanita yang menguncir atau menggulung rambutnya sehingga tampak sebuah benjolan di bagian belakang kepala dan tampak dari balik hijabnya .
Ancaman yang sangat keras bagi setiap wanita yang keluar rumah menonjolkan rambut yang tersembunyi di balik hijabnnya dengan ancaman tidak dapat mencium bau wangi surga, padahal bau wangi surga bisa dicium dari jarak yang sangat jauh. Itu dalam perkara menonjolkan rambut saja keras ancamannya. Jika kita lihat sekarang, cara berjilbab kebanyakan kaum muslimah masih membentuk lengan, pinggang, kaki, leher, dll. Seperti hanya melilitkan kain ditubuhnya, tidak menutupi. Berpakaian tetapi telanjang.
Ketahuilah saudariku, industri fashion yang mengklaim diri mereka sebagai trendsetter pakaian muslimah itu tidak peduli apakah engkau masuk surga atau neraka karena produk mereka. Mereka hanya peduli bagaimana engkau mengeluarkan uang untuk mereka.
Setiap manusia butuh proses. Mari berproses menjadi lebih baik. Bukan berproses justru semakin menjauhi syari’at Allah dan Rasulnya.
“Dan tidakkah patut bagi laki-laki yang mu’min dan tidak (pula) bagi perempuan yang mu’min, apabila Allah dan Rasul-Nya telah menetapkan suatu ketetapan, akan ada bagi mereka pilihan (yang lain) tentang urusan mereka. Dan barang siapa mendurhakai Allah dan Rasul-Nya, maka sungguhlah dia telah sesat, sesat yang nyata.” [QS. Al-Ahzab: 36 ]
“ Sesungguhnya orang-orang yang beriman hanyalah orang-orang yang beriman kepada Allah dan Rasul-Nya kemudian mereka tidak ragu-ragu ..” [Q.S. Al Hujaraat : 15]
Sebarkan agar kaum muslimah tahu, sehingga bisa mawas diri akan hal ini.

Sunday, June 23, 2013

BERAKHIRNYA KURSUS HAJI BERSIRI 2013 -

Hari ini last kursus haji di daerah aku nie..walaupun cuaca berjerebu tahap gaban. Demi rezeki aku redah jugak..maklumlah zaman makan gaji dah berakhir. Sekarang zaman ada kerja ada gaji. Aku nak ucapkan TERIMAKASIH pada makcik-makcik kakak yang sentiasa support aku nie.. Dah rasa macam kawan lak setiap minggu jumpa. Sikap dia orang nie yang sangat peramah, baik hati walaupun rata-rata peminat aku nie dari kalangan yang orang biasa-biasa macam orang-orang pencen, housewife tapi dia orang kaya BUDI BAHASA tu yang aku suka sangat. Hari nie bisnes kad aku sangat laku, ramai yang nak datang rumah nanti mudahan-mudahan Allah panjangkan silaturrahim ini. Bagi aku dalam bisnes kecik aku ni aku utamakan CUSTOMER SATISFACTION ya..Aku pentingkan kualiti dan keupayaan milikan pelanggan-pelanggan aku nie. Mudahan-mudahan DIA ORANG dapat jadi TETAMU ALLAH tahun nie dah lama dia orang menunggu.  

Favourite dia orang kat booth aku adalah barang kat bawah nie..tiap-tiap minggu mesti ada yang cari barang-barang nie..

 inner zip sleeve less
putih n hitam
 seluar cotton tshirt - putih n hitam
 sarung tangan
  inner ninja

yang lain-lain tu cari jugak tapi bukanlah tiap-tiap minggu.

Mudahan-mudahan kita jumpa lagi di tempat lain ya.


Friday, June 21, 2013

TUDUNG LAPIK DAGU - SAIZ XL WARNA-WARNA YANG COOL


Salam dah lama tak update tudung xl lycra ada lapik dagu, tudung baru nie kita panggil KOLEKSI DRIFT ya simple tapi cantik dengan jahitan yang sangat kemas KAK YONG. Kelebihan tudung nie saiz xl dia labuh 62cm = 24 inci dan ukur lilit muka pulak 24 inci sebab ada dagu kena buat panjang kalau tak ketat sangkut.. Kalau tudung tak de dagu saiznya lebih kurang 20 inci dah kira o.k untuk orang yang pakai muka saiz L.

pilihan warna banyak ada hitam, putih nila, hijau, biru dan kelabu, cream dan ungu jugak.


drift -  warna hitam 
 drift warna hijau
 drift warna ungu


WARNA-WARNA LAIN SILA KLIK KAT PAGE
TUDUNG XL, XXL N XXXL - Klik Link kat bawah nie


HARGA TERBAIK RM45.00 SAHAJA

FABRIK LYCRA YANG BERKUALITI

Wednesday, June 19, 2013

TELEKUNG SULAM COTTON PARIS - HADIAH ISTIMEWA UNTUK YANG TERSAYANG

Salam Ramadhan dah dekat jangan lupa tengok-tengok telekung sulam ya..Nak buat hadiah untuk tersayang atau sahabat-sahabat. Sedekah bulan Ramadhan lagi banyak pahala dari syawal sebab orang boleh pakai gi solat terawih..Yang di bawah ini order dari seorang hamba Allah yang sangat pemurah..tapi sangat sempoi..

cover tak provide kalau nak extra charges.

semoga Allah murahkan lagi rezeki dia..
 
 
Jalan-jalan ke bawah boleh tengok gambar penuh telekung sulam cotton paris

Monday, June 17, 2013

AKTVITI HUJUNG MINGGU - OPEN BOOTH DI MANA MANA

Sesajer jer nak upload gambar-gambar masa kita buat open booth kat luar.  Dapat tunjuk tapak ajer lah ya. Tengah-tengah sibuk tu tak ada lah pulak camera man nak tolong ambil kan gambar tu.


 OPEN BOOTH KAT PEJABAT-PEJABAT 

 OPEN BOOTH KAT MASJID-MASJID
PAKAIAN-PAKAIAN HAJI UNTUK WANITA DAN BUSANA MUSLIMAH

KASUT TAWAF CHOMEL - STOK BARU

Salam and good morning, jeng jeng saya upload gambar baru kasut tawaf comel nie, kasut ni lembut sangat very flexible gitu, you boleh pakai solat kalau stokin nipis atau boleh guna kat ofis kalau air cond korang tu sejuk tahap gaban. Kasut ni dalam dia span dan fabik poly kat luar dan strecthable ya..



so you all boleh lah pilih nak yang bunga-bunga ker, yang alphabet tu ker atau yang polka dot.
Lagi satu nak bagi tau. Ini untuk in-door sahaja ya..jangan pakai kasut nie pulak gi jalan-jalan nanti kematu pulak tapak kaki tu.

Saturday, June 15, 2013

SARUNG TANGAN - PLUS SIZE

Tunggu ya ..stok baru dah sampai..tapi penat sangat hari ini tak larat nak upload gambr lagi..see you tomorrow.

Thursday, June 13, 2013

STOKIN COMEL - SARUNG TANGAN BARU

 Stokin ibu jari dan stokin anti slip
mesti pelik dengan bentuknya yang luruskan tapi sangatlah flexible tau
kain saiz berapa pun boleh pakai
panjangnya sampai atas buku lali ya
RM6.00 1 PASANG
beli - 3 pasang RM15.00
 Sarung tangan loose
fabrik poly  - jenis licin tak melekat kat tangan ya.
WARNA PUTIH DAN KELABU
RM12.00 - 1 PASANG
RM30.00 - 3 PASANG DAN SETERUSNYA
 Sarung tangan loose
fabrik poly  - jenis licin tak melekat kat tangan ya.
WARNA CREAM DAN BIRU TUA
RM12.00 - 1 PASANG
RM30.00 - 3 PASANG DAN SETERUSNYA
Harga tidak termasuk pos.
order lebih dari satu sebab ianya sangat ringan order lebih menjimatkan duit poas
untuk yang lengan plus size next week kita upload sarung tangan lycra
ada warna putih, coklat, kelabu, biru tua dan hitam
harga lebih sikit sebab material tak sama ya..

Monday, June 10, 2013

1hb Syaaban - Selamat Beramal

Amalan-Amalan Sunat Di Bulan Syaaban

Riwayat:(al-Bukhari)
Kategori:Ibadah
Hadith: 
Dari Aisyah r.a katanya:Rasulullah SAW sering berpuasa sehingga kami mengira bahawa baginda akan berpuasa seterusnya. Dan baginda sering berbuka sehingga kami mengira beliau akan berbuka terus. Dan aku tidak pernah melihat baginda berpuasa terus sebulan penuh kecuali pada bulan Ramadhan. Dan aku juga tidak pernah melihat baginda berpuasa sunat dalam sebulan yang lebih banyak daripada puasanya di bulan Syaaban.
Huraian Hadith: 
1. Syaaban ertinya berpecah atau bercerai-berai. Ia dinamakan demikian kerana orang-orang Arab pada bulan tersebut akan berhijrah ke mana-mana tempat untuk mencari air sehingga ke gua-gua dan sebagainya. Pendapat lain pula mengatakan, sebab diertikan demikian adalah sebagai tanda pemisah iaitu memisahkan di antara bulan Rejab dan Ramadhan.
2. Dari berbagai keterangan ini, yang dapat disimpulkan bagi pengertian bulan Syaaban itu ialah bulan Syaaban adalah masa untuk manusia berebut-rebut mengejar kebajikan sebanyak mungkin sebagai latihan dan persediaan untuk memasuki bulan Ramadhan
3. Sebahagian ahli hikmah menyatakan bahawa sesungguhnya bulan Rejab adalah kesempatan untuk meminta ampun dari segala dosa, bulan Syaaban adalah kesempatan untuk memperbaiki diri dari segala macam celaan dan pada bulan Ramadhan adalah masa untuk menerangkan hati dan jiwa.
4. Di antara amalan-amalan yang digalakkan pada bulan Syaaban adalah :
i. Memperbanyakkan puasa sunat. Di dalam kitab Durratun Nasihin ada menyebut sebuah hadis yang menyatakan bahawa Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya : "Sesiapa yang berpuasa tiga hari pada permulaan Syaaban dan tiga hari pada pertengahan Syaaban dan tiga hari pada akhir Syaaban, maka Allah mencatat untuknya pahala seperti pahala tujuh puluh nabi dan seperti orang-orang yang beribadat kepada Allah Taala selama tujuh puluh tahun dan apabila dia mati pada tahun itu maka dia seperti orang yang mati syahid."
ii. Memperbanyak doa, zikir dan membaca selawat kepada Rasulullah SAW. Sabda Rasulullah SAW : "Sesiapa yang mengagungkan bulan Syaaban, bertaqwa kepada Allah, taat kepada-Nya serta menahan diri dari perbuatan maksiat, maka Allah Taala mengampuni semua dosanya dan menyelamatkannya di dalam tahun itu dari segala macam bencana dan penyakit." (Dipetik dari kitab Zubdatul Wa'izhin)
iii. Bertaubat
iv. Meraikan malam 15 Syaaban atau lebih dikenali sebagai malam Nisfu Syaaban di mana sunat ia dihidupkan dengan membaca zikir dan Al Quran kerana malam tersebut adalah malam yang amat mustajab dan penuh rahmat.
Sumber : JAKIM

Wednesday, June 5, 2013

DEMO KOLEKSI PAKAIAN HAJI DAN UMRAH WARNA PUTIH DAN HITAM - CANTIK TAK KAK TOON

Kita selalu upload gambar-gamabar baju, tudung dan seluar, kali ini kami kongsikan idea macamana nak menggayakan koleksi kami dari hujung rambut sampai hujung kaki. Ringkas dan kemas serta memudahkan pergerakan anda di sana ya..Kalau berminat sila isi borang ya..Untuk koleksi baju mini jubah kami anda perlu TEMPAH dahulu so kalau nak URGENT tu bergantung kepada saiz yang kami simpan sahaja.





set warna putih
Tudung saiz xl - rm45.00
Baju Mini Jubah - ada zip kat dada - RM48.00
tangan baju ada kaf flexible boleh tarik ke atas untuk ambil wudhuk
Seluar putih cutting aladdin - RM35.00
ada getah senang ditarik keatas untuk masuk ambil wudhuk
kasut lembut - RM10.00 untuk tawaf dan solat (OUT OF STOCK)
Stokin wudhuk - RM10.00



SET WARNA HITAM

Tudung saiz 3xl - rm75.00
Baju Mini Jubah - ada zip kat dada - RM48.00
tangan baju ada kaf flexible boleh tarik ke atas untuk ambil wudhuk
Seluar HITAM renda  - RM35.00
kasut lembut - RM10.00 untuk tawaf dan solat (OUT OF STOCK)
Stokin wudhuk - RM10.00

SAIZ - baju dari s, m, l, xl, 2x, 3xl
seluar juga dari s, m, l, 2x dan 3xl

 Ini adalah koleksi telekung smart
fabrik lycra jc - dijahit dua lapis jadi tidak jarang
kain ni jenis ringan dan terapung macam kain kapas ya.

RM60.00 SAHAJA TIDAK TERMASUK SARUNG
RM80.00 DENGAN SARUNG

UNTUK LIHAT KOLEKSI SEPENUHNYA BARANGAN KAMI SILA PERGI KE ENTRY SEBELUM INI UNTUK HARGA DAN SAIZ YA. UNTUK MEMUDAHKAN ANDA KAMI DALAM PROSES MENYIAPKAN PAGE UNTUK KOLEKSI INI.

HARGA TERTERA TIDAK TERMASUK POS



Saturday, June 1, 2013

KEPERLUAN HAJI DAN UMRAH - MID YEAR SALE


 

SELUAR COTTON ON - SALE- JENIS COTTON TSHIRT
SEJUK DAN NYAMAN DI PAKAI UNTUK URUSAN IBADAH ATAUPUN HARIAN ANDA
SAIZ S,M, L, XL DAN XXL
1 HELAI - RM35.00
2 HELAI - RM65.00
3 HELAI - RM - 90.00

WARNA HITAM DAN PUTIH
CUTTING BIASA ATAUPUN GETAH KAT BAWAH 







BORANG TEMPAHAN - SERIUS BUYER SAHAJA

Name:
Email Address:
No. Telefon
Alamat
Pesanan Anda Telekung
Tudung
Jubah/Mini Jubah Haji
Stokin/Kasut Tawaf
Seluar
Lain-lain barangan keperluan haji dan umran
Saiz dan Kuantiti

Create a web form here

RAKAN NIAGA TELEKUNGMUSLEEMA