Monday, November 23, 2015

TUDUNG YANG SAYA PALING SUKA PAKAI DI TANAH SUCI

Saya nak share apa product yang saya rasa selesa sangat pakai masa gi haji. Memang ni produk sendiri kalau nak kata masuk bakul pun tak apa. Yang penting saya dah guna sendiri masa pergi haji selalunya pakai kat Malaysia sahaja. Feedback saya dapat dari pelanggan yang pakai untuk pergi haji pun sangat memberangsangkan. OK kali ini saya nak citer pasal tudung labuh.

Tudung Labuh kami ada XL, 2XL dan 3XL tapi saya sangat selesa dengan saiz xl dan 2xl sahaja. 3xl ni sama labuh dengan 2xl sebab produksi berlainan jadi design pun lain ya.

Material yang saya bawa pergi adalah denim dan embossed lycra.  Denim saya pakai ketika cuaca panas sebab dia serap peluh dan lasak dah pakai gantung kena angin baupun hilang.   Terutama ketika di Mina tiap2 hari gi melontar pakai tudung yang sama tak boleh nak basuh pun tak der tempat nak menjemur.
Sampai room mate saya komen senang nak cari kalau saya hilang dari pandangannya sebab kebanyakan jemaah pakai telekung ataupun tudung lip lap yang di beli di sana.

Tudung kami patuh syariah sebab dia labuh dan tutup dagu. Kalau nak terus ajer bersolat dengan tudung labuh tu.

Lepas melontar jamrah Kubro
bergaya dengan mini jubah tshrit he he he

Tudung lycra embossed ni saiz 2XL
 saya pakai untuk ziarah jadi kalu nak solat terus jer tanpa telekung.
Ketika ziarah Makkah berposing di Jabal Nur dan terus ke miqat di Jaaranah untuk UMRAH sunat. 

Saya bawak dua helai sahaja tudung labuh ya..nak bawak banyak buleh tapi nanti nak balik pos lah sebab confirmed puan pergi shopping sampai tak hengat punya.

STOK BARU KAMI MOIST CREPE YA
boleh jamu mata kat link yang sya kasi nie.

Kelebihannya :-
soft awning,
berlapik dagu,
labuh sesuai untuk solat
fabrik stretchable tiada masalah kalau saiz muka lebar sedikit.

MURAH-MURAH RM45.00 SAHAJA
BELI DUA FREE POS SATU MALAYSIA

 TUDUNG LABUH MOIST CREPE

Sunday, November 15, 2015

INDAHNYA BERTAMU DI BUMI HARAMAIN

Assalamualaikum, genap dua bulan akak tinggalkan blog nie demi memenuhi undangan sebagai DUYUFUR RAHMAN. Sememangnya sangat lah terharu bila tanpa disangka-sangka kita mendapat undangan Allah swt. Dalam keadaan terkejut tanpa berlengah-lengah lagi jemputan diterima. Ada masa dua minggu untuk buat persediaan.

Akak terpaksa ambil EL dua hari untuk selesaikan urusan dengan LUTH selepas tu balik office mintak cuti. sign surat renew contract dan terus ambik unpaid leave hampir dua bulan. Hanya Allah yang tahu rasa terharu dan seronok sangat. Walaupun unpaid leave balun sahaja.

Syukur sangat-sangat tak sangka dalam gurauan dengan kakak dan abang ipar, Allah swt kabulkan doa kami. Walaupun terpaksa pergi sorang-sorang, rasanya tak der masalah bertawakal sahaja pada Allah.

Saat ini masih terbayang-bayang lagi berjalan kaki ke Masjidil Haram dan Masjid Nabawi. Kuasa Allah swt kaki yang sakit di Malaysia sampai di bumi Haramain Allah simpan semua rasa kesakitan. Dugaan tetap ada tapi segala kerisauan kita Allah swt yang selesaikan.

Akak tak nak celoteh banyak semuanya akan akak kongsi di blog TRAVELOG DUYUFUR RAHMAN.

 TABUNG HAJI KELANA JAYA

WITH OFFICE MATE 

Mummy tak dapat nak tahan sedih, tengok anaknya gi sorang-sorang. Biasalah dah beruban anak tetap anak kan. Thanks to family yang mengiringi perjalanan akak ke Tanah Haram.

Especially to my sister Ana and his family yang datang dan sambut I balik.  Kalau tak der orang sambut sedih jugak ker.tak tau nak katakan. Aku sampai tengah malam so harap maklumlah.

BORANG TEMPAHAN - SERIUS BUYER SAHAJA

Name:
Email Address:
No. Telefon
Alamat
Pesanan Anda Telekung
Tudung
Jubah/Mini Jubah Haji
Stokin/Kasut Tawaf
Seluar
Lain-lain barangan keperluan haji dan umran
Saiz dan Kuantiti

Create a web form here

RAKAN NIAGA TELEKUNGMUSLEEMA