Tuesday, April 26, 2016

SELESANYA STOKIN NINJA AKA STOKIN SOLAT

" Cantiknya stokin you mana beli" "Lain dari yang lain ya, kemas jer kat kaki" "

Elok ya tebal tak nampak kulit". Ni semua feedback yang saya terima masa gi haji.

Semua yang perasan saya Pakai Stokin ninja aka Stokin
 solat ni mesti tegur. Bila saya bagitau saya yang jual, mereka tanya ada bawak lebih ker? 



Dengan sopan saya jawab "Ada bawak sikit dah bagi Kat Kawan sebilik"

Saya bawa 4 pasang masa Gi haji last year fully utilize Memang selesa tambahan pula dipadankan dengan kasut tawaf velvet saya yang extra comel Tu.

Saya badan besar ada sakit lutut dan tapak kaki, dapat panggilan haji mengejut lagi dua minggu nak raya Haji saya dapat pergi, Saya redah jer hanya berdoa2 banyak Kat Allah

Alhamdulillah stokin ninja dan kasut tawaf velvet adalah usaha saya untuk mengurangkan sakit kaki masa tawaf dan Saie.

Kalau puan ada masalah sakit lutut, tumit pecah dan sakit tapak kaki ikhtiarlah dengan memakai stokin ninja dan kasut tawaf kami ketika tawaf dan Saie umrah atau pun haji.
Our Stokin ninja aka solat memang ber kualiti dari fabrik nylon lycra dan cotton.

Kain stokin lycra/nylon - ada warna hitam
Kain cotton pula - warna tersedia coklat, kelabu dan hitam.
Kasut tawaf kami untuk kaki saiz biasa 4 - 7 dan
Kasut tawaf untuk kak plus saiz 8 - 10


Nak buat hadiah pun boleh, buat surprise bergi pada bakal jemaah haji dan umrah tu.

Nak saya bantu puan/nak beli

whatsapp 0192883235 - Kak Baeryah
Whatsapp 0192883235 - Kak Baeryah
Whatsapp 0192883235 - Kak Baeryah


PELANGGAN KAMI SANGAT PUAS HATI







Thursday, April 21, 2016

SARUNG LENGAN GEDIKS - TUTUPLAH AURAT DENGAN SEMPURNA

Assalamualaikum, hari ini kita lihat rata-rata kalau namanya orang muslim 70% bertudunglah. Samada tudung sekadar tutup rambut sahaja, ikut fesyen, mak ayah suruh atau tengok kawan-kawan semua bertudung.

Sayangnya bertudung tidak diselarikan dengan tutup anggota lain sekali. Maka jadilah fesyen bertudung tak nak komen lebih sebab kita sudah maklum sangat.

Kita nak sentuh sikit sahaja bab tutup aurat, bahagian tangan nie.  Ada yang pakai tudung tetapi lengannya terdedah sebab pakai baju short sleeve sahaja. Ada yang dah tutup semua baju labuh, tudung pun tak berapa nak pendek dan lengkap dengan stokin.

Adakah anda prihatin bahawa kita kena tutup hingga ke pergelangan tangan kita ya. Contohnya orang yang memakai blouse atau baju kurung dimana lubang lengannya besar. Bila angkat tangan melorot lengan bajunya hingga ke siku. Bahagian tangan yang terdedah itu adalah juga aurat yang wajib ditutup.

Untuk selesaikan masalah ini kami nak share sarung lengan pendek yang sesuai sangat nak pakai dengan baju lengan panjang.  Sebagai usaha menambah baikkan dan sempurnakan lagi tutup aurat.

warna hitam, coklat dan kelabu
kain spandex macam kain stokin
RM7.00 SEPASANG
WARNA KELABU GELAP DAN KELABU CERAH
RM7.00 SEPASANG
Sarung lengan gediks saya bagi nama.  Dari jenis kain spandex macam stokin tu. Nampak kecik bila pakai mengembang.

Panjangnya tak sampai pun ke siku, selesa sangat dipakai ya.

WARNA MAERAH, COKLAT GELAP DA COKLAT MILO
RM6.00 SEPASANG
Saiz boleh fit lengan yang kecil hingga sederhana sahaja. Lengan besar rekomen jenis yang lain ya sayang
WARNA KELABU DAN MAROON
RM6.00 SEPASANG
RM7.00 SEPASANG

HARGA TERTERA BELUM TERMASUK POS

MINIMUM ORDER 3 PASANG
STOKIN NI RINGAN RUGI BAYAR LEBIH UNTUK POS

ORDER WHATSAPP 0192883235
Selesa sangat dipakai, moga-moga usaha akak yang kecil ni mendapat redha Allah ya.


SARUNG LENGAN COTTON
BESIDE yang gediks nie..akak ada sarung lengan cotton yang selesa banget kalau orang yang lengan gebu gebas tapi hanya lengan panjang sahaja.

good thing sarung lengan cottton nie dah terbukti menjadi kegemaran kakak dan adik yang sado, sebab material cotton nie sejuk dan stretchable. Tak lah terik bila dipakai macam sarung lengan nipis yang kat pasaran tu.


panjang atas siku
jika berminat pm kami untuk warna-warna yang terkini ya.
RM10.00 sepasang

jualnya dah bertahun-tahun tak pernah buat ambik gambil testimoni, lepas nie kena lah upload

Sarung lengan cotton ni kami dah upgrade sikit ikut perkembangan semasa sekarang kami dah ada stok untuk sarung lengan cincin.


Bukannya ape yer its very good kalau kita nak istilam tau..masa tawaf tu. Tak risau nampak tangan, terdedah aurat tengah beramai-ramai. 

Lagipun sarung lengan cincin hanya tutup atas, tapak tangan tak tutup jadi bila kita sujud tak der halangan. 


SARUNG LENGAN CINCIN -gambar contoh sahaja

Bad news, tak berapa sesuai untuk yang sado, memang dijahit kecik sikit sebab kita tak guna kedai kat pangkal lengan. 

Dalam stok plain sahaja tiada renda seperti dalam gambar (nanti kita upload ya)

SARUNG LENGAN FABRIK SPANDEX
yang sado atau gebu, boleh try test yang terbaru nie dari kain jenis spandex yang lembut jugak. Yang ni ade hole kat ibu jari bila kita pakai cover kat jari-jari kita. Cuma tak tutup macam sarung tangan tu yer.

Bila nak solat sila adjust hingga ker pergelangan kalau tak sah sebab dia menutup tapak tangan kita masa bersujud.


budak sekolah suka yang ne
nipis sikit dan sesuai untuk tangan dia orang yang comel tu
RM5.00 sepasang (hitam dan putih tiada dalam stok)




SARUNG LENGAN AQUA untuk tangan kecik ker sederhana
kain jenis spandek tapi gebu gebas, ada cooling effect famous sebab rupanya sporty sangat.

Tambahan warnanya sangat comel belaka - hitam, biru gelap, coklat gelap, coklat cair, lavender, kelabu, cream dan beige colour.

Kami jual dengan harga patut RM10.00 sepasang. Packing dalam plastik pocket yang comel gitu.

 SARUNG LENGAN RENDA PENDEK


akan direstok tak lama lagi..TUNGGU!!!!

Wednesday, April 13, 2016

PROMOSI TELEKUNG JERSEY SEMPENA BULAN REJAB

Assalamualaikum sukarnya nak update blog lately, rasanya jam satu hari dah makin cepat berlalu.

Bulan rejab ni eloklah kita ganti mana puasa yang masih terhutang tu. Ibu ayah tanyalah anak gadisnya puasa dah gantikan ker belum.
Bulan rejab juga banyakkan istighfar dan sedekah, moga keampunan dan rahmat Allah swt mengiringi kita semua.
Sempena bulan rejab ni kita nak buat promosi telekung jersey nie..betul ker ker ejaan telekung jersey tu ntahlah kalau salah mohon terimalah kekurangan saya ya.

Aaah kalau bulan ni anda nak sedekah telekung jersey untuk sahabat atau saudara yang nak mengerjakan umrah memanglah de boom sangat tu.


Jahitan renda yang sangat kemas
Admin suka sangat

abaikan dagu yang longgar tu sebab patung memang mukanya kecik giler
saiz muka standard ya..boleh fit saiz M dan L

Walaupun telekung cotton sangat debomb sekarang tetapi telekung jersey juga tidak kalah dengan kualiti dan kecomelan nya.

  • Kelebihan telekung jersey dari segi materialnya yang ringan tu, nampak tebal tapi sangat ringan.
  • Kedua tak perlu nak gosok-gosok sangatlah
  • Tidak jarang
  • Tidak memerangkap panas
  • Senang diurus, cuci keringkan airnya dan anda cuma perlu anginkan sahaja
  • Telekung favourite jemaah haji dan umrah sebab sesuai sangat di cuaca yang panas
  • Telekung sahaja tanpa sarungnya.

Saya bawak sehelai jugak last year, masa solat saya tengok wanita Malaysia ramai yang pakai ada macam-macam fesyen. 

Apalagi orderlah satu whatsapp kami kat 0192883235

Tak cuba tak rasa keselesaannya, dah selesa bolehlah bagi hadiah untuk mak nanti on mom's besday buat wakaf ker.


ORDER NOW whatsapp 0192883235

HARGA kami 

1 helai RM75.00 S
2 helai RM140.00 
3 helai RM195.00 dan seterusnya.

Harga tidak termasuk postage



BORANG TEMPAHAN - SERIUS BUYER SAHAJA

Name:
Email Address:
No. Telefon
Alamat
Pesanan Anda Telekung
Tudung
Jubah/Mini Jubah Haji
Stokin/Kasut Tawaf
Seluar
Lain-lain barangan keperluan haji dan umran
Saiz dan Kuantiti

Create a web form here

RAKAN NIAGA TELEKUNGMUSLEEMA