Wednesday, February 24, 2016

MUSIM UMRAH CUTI SEKOLAH

Kita nak citer musim cuti sekolah nie berduyun-duyun family yang nak bawa keluarga pergi umrah.Mana yang berkemampuan bawa anak-anak sekali. Selalunya masa nie memang hotlah customer whatsapp tanya stokin solat, kasut tawaf, tudung dan pakaian untuk umrah. 

Semalam akak baru ntar family mommy, kakak dan abang pergi KLIA for UMRAH. Mereka pun sibuklah menempah barang-barang untuk umrahnya. Sambil-sambil tu kita sponsor ler satu dua ker. 
 Duyufur Rahman
big family

Seperti biasa barang yang must buy adalah singlet putih lelaki dan perempuan, seluar putih, stokin, sarung lengan dan kasut tawaf. Tidak ketinggalan telekung ziarah jugak. 

 Sebenarnya trending akan muncul setiap kali nak cuti sekolah, nak dekat bulan ramadhan dan lepas bulan syawal mana yang dapat last minute call untuk pergi haji. 

Terbayang-bayang pulak seronoknya menjadi tetamu Allah (Duyufur Rahman) moga-moga tercapai jugak hajat akak nak gi umrah pada tahun ini.

Bila nak pergi umrah barang tak perlulah sebanyak pergi haji sebabnya kita cuma pergi untuk 10 malam sahaja.


  • WANITA

  • Telekung - 2 helai
  • Tudung  - 2 helai
  • Jubah  - 3 helai dah memadai
  • Seluar panjang - 3 helai
  • Baju singlet perempuan berpoket - 2 helai
  • Stokin kaki dan tangan - 3 pasang
  • Sejadah kecil untuk ke masjid
  • Baju pakai harian - 3 pasang
  • Baju tidur - 2 helai
  • Kain Batik - 1 helai
  • Tuala kecil - 1 helai
  • Tuala Mandi - 1helai
  • Beg Plastik untuk baju kotor - 3-4 keping
  • Selipar - 1 pasang
  • Beg Selipar -1
  • Kunci beg - 1 set Panti liner/pad - secukupnya
  • set gunting, pemotong kuku dan pin baju - 1
  • Toiletteries - yang tidak wangi Perapi -
  • sikat
  • Pin Baju - secukupnya
  • Botol Spray Wudhuk - 1
  • Ubat-ubatan sendiri jika perlu secukupnya

  • LELAKI

  • Kain Umrah - 1 pasang dah cukup
  • Kain Pelikat - 2 helai
  • Seluar Panjang - 3 helai
  • Baju Kurta atau Baju MelaYu - 3 helai
  • Baju Pagoda lelaki berpoket - 2 helai
  • Sikat
  • Tuala mandi - 1 helai
  • Sejadah Kecil untuk ke masjid
  • Toiletteries - free wangian
  • Sikat
  • Gunting, pengetip kuku - 1 set
  • Botol Spray Wudhuk - 1
  • Ubat-ubatan sendiri jika perlu secukupnya
spray wudhuk - 
tools yang patut ada pada semua jemaah umrah

Monday, February 22, 2016

SEGMEN BLOGLIST AZHAFIZAH.COM MAR & APRIL 2016

Tak lama nak masuk bulan March, makanya senarai bloglist untuk January & February akan bertukar bila masuk bulan March. So nak cari bloglist baru untuk March dan April. Jemput sertai Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016.
Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

TAMAT : 28 FEBRUARY 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
2. Copy & paste coding dalam kotak bawah ni di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Terima kasih atas sokongan semua ^__^

Thursday, February 18, 2016

SI TUDUNG DENIM PERGI BUAT UMRAH

Assalamualaikum, syukur masih ada peminat setia untuk tudung denim akak nie. Kali seorang sahabat yang dari Kuala Kangsar yang nak berangkat untuk buat umrah.  Beliau telah berangkat malam kelmarin 16hb February 2016.

Beliau menghubungi kami melalui whatsapp pada hari Ahad tu 14hb February 2016, Hari Kasih Sayang tu.
Cik Hadibah berminat dengan tudung denim brown nak pakai pergi ke Tanah Suci Makkah. Beliau bertanyakan discount yang kami tawarkan samada masih valid atau tidak.  Akak pun since orang nak gi buat umrah kira valid lagilah offer tu dapat tumpang pahala.

Keberatan nak terima order tu sebab Pos Laju agent di Stesen Petronas Mutiara Damansara dah tutup untuk sementara waktu. Pos Laju yang seterusnya kat dalam The Curve agak jauh jugaklah ada 500 meter macam tu. Mengenangkan nak berjalan kaki tengah hari lip lap tu rerasa nak tolak jer. Tapi hati rasa tak sampai pulak nak tolak sebab beliau memang berhajat sangat dengan tudung denim tu.

Agak suruh dia hold on jangan masukkan duit dalam akaun sementara akak cari orang nak tolong poskan. Persoalannya siapakah yang dapat tolong akak. Hmm nampaknya kena buat sendiri. so bawak siap-siap tudung denim brown dari rumah kalau larat berjalan pergi lah pos, kalau tidak say sorry jer lah.

Pagi Isnin tu Cik Hadibah whatsapp lagi nak masuk duit, punya fikir punya fikir akak kata ok sebab dia redho jika sekiranya lambat barang sampai. So akak tidak akan disalahkan.

Deal, akak pun pergi pos. See apa kata Cik Hadibah, dia sangat happy dapat tudung denim pada petang hari sebelum berangkat. Tercapai hajatnya nak pakai pergi ke sana.  So kami doakan Cik Hadibah dapat umrah yang mabrur.


Kalau berminat nak merasai keselesaann tudung denim kami jangan lupa
whatsapp ya 019-2883235.

Tuesday, February 16, 2016

STOKIN SOLAT COTTON

 STOKIN SOLAT COTTON
STOKIN SOLAT COTTON IN BLACK
rm15.00 sepasang

Terlupa nak share entry produk stokin solat cotton nie kat blog nie. I fokus dengan FB Page sahaja.
Jadinya sekarang nak share dengan you olls tu.  Stokin cotton nie memang hot hot sesangat.

 KAMI DAH JUAL 1000 PCS STOKIN SOLAT 
Pelanggan kami sangat berpuas hati 


kenapa orang suka stokin solat?

1. kain jenis cotton yang memeri - flexible
2. mengikut bentuk kaki pemakainya cantikdan kemas
3. sejuk dan selesa
4. tidak jarang atau memeri hingga nampak kulit macam kain stokin biasa
5. Untuk setengah orang yang kulit allergi dengan kain jenis polyester dan spandex, stokin inilah jawapannya
6. tidak memerangkap bau.

HARGA REASONABLE SANGAT

rm15.00 untuk sepasang,
langkah penjimatan order 3 pasang - jimat untuk duit pos anda.

POSTAGE RM6.00 - RM8.00

FREE POS UNTUK BELIAN RUNCIT MELEBIHI RM150.00 
MALAYSIA SAHAJA.

Macamana nak order?

Whatsapp - 019-2883235
kita akan response dalam masa 24 jam..


Wednesday, February 10, 2016

SOCK SOCK SOCK - SANDY SILVY DAN STOKIN JEPIT

BUZI BUZI sampai tak der masa nak mengupdate blog. Macam tulah kalau blogger part time kan. Nak kerja lagi keluarga lagi. tengok hari dan bulan jer untuk dapatkan update.

This month kami bawa masuk stokin-stokin untuk pakaian harian kita. Kalau nak bawak solat pun boleh tapi pakailah stokin nie dua lapis gitu. InsyaAllah tidaklah dia jarang.

Setiap pagi masa drive nak ker opis selalu lah berseliseh dengan couple yang gi kerja naik motor. Memang bestlah tak perlu dia orang pening dengan traffic jamn macam kami nie. Dalam kereta 45 minit ker 1 jam lebih. Akak ngeri nak mencelah-celah tu kita sebagai pemandu berkhemah ni selalu tengok gak bila lalu kat laluan yang sempit nie.

Kisahnya, kadang tengok adik kakak ni ada yang naik motor pakai kain, ade yang pakai seluar panjang kat dalam syukur Alhamdulillah. ada yang pakai stokin tapi pendek pulak. ada yang selamba dak ajer kain terselak sampai dekat lutut. Alahai kesiannya, terbuka aurat tu kak long. Lagipun kesian kat kaki tu sejuk.
Penyakit banyak masuk dari kaki terutama bila sejuk-sejuk kan.

Kali ini stokin silvy boleh menyelesaikan masalah anda. Kenapa?
  • Sebab stokin silvy ni panjang sampai betis, kalau orang kecik boleh tarik sampai dekat lutut.
  • Kedua stokin silvy ni tebal jugak, dapat menahan dari kesejukan kena angin-angin tu.
  • Ketiga stokin silvy ni dari material yang stretchable boleh fit semua saiz kaki kak long
  • Keempat stokin silvy tidak melorot no worries.
  • Warna ada hitam, dark brown dan brown sahaja.
  • Harga murah jer RM10.00 SEPASANG
Untuk anda yang tidak suka stokin panjang, kami juga boleh membantu anda dengan stokin sandy

  • Stokin sandy pun tebal juga
  • Panjangnya hingga buku lali sahaja
  • warna ada hitam dan dark brown.
  • Harga murah jer rm6.00 sepasang



stokin silvy - panjang - RM10.00
stokin sandy - pendek - RM6.00

MINIMUM ORDER 4 PCS
SEBAB POSTAGE - FIX 6.00 - 9.00 (SABAH N SARAWAK)

KALAU ORDER 1 JADI MAHAL YA.


STOKIN IBU JARI
WARNA BROWN, HITAM DAN DARK BROWN
RM7.00 SEPASANG

MINIMUM ORDER 3 PCS

Kami request minimum order untuk jimatkan duit pos pelanggan, anda boleh campurkan order asalkan 3 pcs keatas.

WHATSAPP US AT 019-2883235 FOR ORDER




BORANG TEMPAHAN - SERIUS BUYER SAHAJA

Name:
Email Address:
No. Telefon
Alamat
Pesanan Anda Telekung
Tudung
Jubah/Mini Jubah Haji
Stokin/Kasut Tawaf
Seluar
Lain-lain barangan keperluan haji dan umran
Saiz dan Kuantiti

Create a web form here

RAKAN NIAGA TELEKUNGMUSLEEMA