Friday, October 28, 2016

LUPA PASSWORD MODEM

Peningnya kepala hilang password modem kak hajjah nie. Kak Hajjah gi hantar laptop jumpa doktor IT dah tak tahan dengan speed nya yang makin perlahan nie. Banyak pulak gangguan hard disk.  Suruh sahabat IT reformat balik. Lepas tu service pulak hardware katanya cepat panas dan hang pulak. Find buatlah apa janji boleh beroperasi balik laptop otai akak nie.

Pagi gi sahabat ambik, malam siap dia datang hantar kat rumah. Bersemangatlah kak Hajjah nak buat entry baru. Tup Tup lupa password deh, alah tak ingat huru hara jadinya nie. Camane cara nie kerja tertunggak carilah segala buku kot kita lupa ada catat password kat mana-mana. Haram satu pun tak ade di catat.

Hanya ada satu jalan jer sekarang pakai hotspot handphone, alah datang masalah lain pulak nie. Connection out password ada, sangat-sangat troublesome. Dah ada line, bila  nak masuk internet "no connection" mencabar sungguh lah..

Teringat anak jiran belajar IT tengah cuti pulak sekarang, minta lah jasa baik "adik" ni, kalau akak godek jadi  macam tikus membaikki labu.  Alhamdulillah syukur hampir 1jam lebih barulah akak boleh bersiaran dengan akak punya blog kesayangan ni.

Moral of the story tolonglah catat kat mana-mana password yang kita setup nie. Buat baiklah dengan jiran tetangga bila sesak boleh minta tolong. FREE OF CHARGE jer..tak pa nanti kita kasi gift or special discount kat "adik".

No comments:

Post a Comment

BORANG TEMPAHAN - SERIUS BUYER SAHAJA

Name:
Email Address:
No. Telefon
Alamat
Pesanan Anda Telekung
Tudung
Jubah/Mini Jubah Haji
Stokin/Kasut Tawaf
Seluar
Lain-lain barangan keperluan haji dan umran
Saiz dan Kuantiti

Create a web form here

RAKAN NIAGA TELEKUNGMUSLEEMA