Monday, April 17, 2017

SET PAKAIAN UMRAH HAJI UNTUK BAKAL HAJI

Orang lelaki paling sempoi kan, mereka hanya bawak beg kecik jer saiz 20 inci pun dah cukup.  Kalau dia orang bawak besar tu isteri dia punya barang yang tumpang tak pun bekalan makanan kering untuk 40 hari berada di tanah suci tu kan.

Kalau hajah pakaian umrah hajinya satu beg 30 inci tu penuh, semua dari yang paling kecik hingga yang paling besar kena bawak.

Bakal-bakal haji ni cuma perlukan barang-barang kat bawah jer untuk haji. kalau umrah boleh cut lagi bilangannya

1. Kain Ihram - 2 set
2. Tali pinggang ihram
2. Kain Pelikat tak berjahit - 2 helai sebagai tukaran untuk tidur atau masuk bilik air.
3. Seluar panjang
4. Baju Melayu, Baju Kurta atau Jubah - may be in total 5 helai dah cukup
5. Baju Pagoda - baju dalam yang berpoket tu - 3 helai
4. Tuala Mandi
5. Tuala Lap Muka
6. Pakaian dalam kira sendiri lah berapa yang cukup
7. Selipar tak bertutup tu - selipar jepun pun boleh
8. toiletories - yang
6. Spray Wudhuk*
7. Uncang Batu*
8. Back Pack kecik* -
9.  Sejadah kecik*
10. Tikar Plastik*

nota tanda* selalunya provided by Tabung Haji untuk Muasassah.

seluar putih

baju pagoda putih

seluar polyester


kain ihram

NAK TENGOK DETAIL SET KELENGKAPAN HAJI BOLEH KLIK KAT PAGE

No comments:

Post a Comment

BORANG TEMPAHAN - SERIUS BUYER SAHAJA

Name:
Email Address:
No. Telefon
Alamat
Pesanan Anda Telekung
Tudung
Jubah/Mini Jubah Haji
Stokin/Kasut Tawaf
Seluar
Lain-lain barangan keperluan haji dan umran
Saiz dan Kuantiti

Create a web form here

RAKAN NIAGA TELEKUNGMUSLEEMA