Thursday, November 15, 2018

KAK WAJIB KER PAKAI KASUT TAWAF?

Wajib ker pakai kasut tawaf akak cuma jawab sunat muakkad jer lah?

Nape, jangan kecam akak jer tak pakai pun boleh jer muslimat pakai stokin, muslimim berkaki ayam jer.  Melanggar larangan ihram kalau orang lelaki pakai stokin atau kasut yang bertutup semua ya.

Bila kaki you berlapik kuranglah tekanan kat tapak kaki tu, kalau stokin you nipis dah tutuplah dengan elok tu. Terutama kalau tumit you pecah, tapak kaki you sakit ker atau lutut you sakit sangat membantu ketika you bertawaf dan bersaie ya.

Untuk pakai solat pun boleh tau. Lagi satu syaratnya tolong pakai sekali dengan stokin ya.

Kita ada banyak design kasut tawaf nak beli yang mana satu. Ramai orang konpius sangat nieh. Kasut ni tak der saiz ya cuma free size jer. Tapi kita boleh bagi tips sebab kita dah pakai kasut nie.

Kalau kaki jenis kecik 4 - 6 pilih yang velvet 



untuk kasut saiz sehingga saiz 7 sahaja




Untuk Kasut sehingga saiz 7 sahaja


Kasut sehingga saiz 8


Kasut sehingga saiz 10 sahaja


BELIAN DAN PERTANYAAN WASSAP
HAJJAH BARIAH - 0192883235


NOTA : TIDAK DIBENARKAN MENERBITKAN KEMBALI SEBARANG ARTIKEL DARI BLOG INI KEMANA-MANA MEDIA YA.






No comments:

Post a Comment

BORANG TEMPAHAN - SERIUS BUYER SAHAJA

Name:
Email Address:
No. Telefon
Alamat
Pesanan Anda Telekung
Tudung
Jubah/Mini Jubah Haji
Stokin/Kasut Tawaf
Seluar
Lain-lain barangan keperluan haji dan umran
Saiz dan Kuantiti

Create a web form here

RAKAN NIAGA TELEKUNGMUSLEEMA