Tuesday, September 20, 2016

KASUT TAWAF UNTUK UMRAH MUSIM SEJUK

Jemaah haji telah mula beransur pulang, penerbangan pertama KT01 telah bermula pada 18hb September 2016.  Sayu rasanya bila teringatkan tawaf wada' tapi akak tak berkesempatan sebab uzur syarie.

Apabila jemaah haji telah pulang, jemaah umrah pula datang ke Kota Makkah dan Kota Madinah.  Baitullah tidak akan sunyi dari diziarahi oleh orang-orang Mukmin untuk bertawaf.  Saintis ada menyatakan jika orang mukmin berhenti bertawaf maka pergerakan bumi juga akan terhenti

Selepas musim haji berduyun-duyun orang pergi umrah sebab masa agak lapang sedikit senang dan beribadah.  Cuaca juga semakin sejuk dan cuti sekolah hujung tahun pun bermula. Ramai yang mengambil kesempatan pergi umrah bawa anak-anak sekali. Cuaca mulai dingin dari bulan November setiap tahun hingga bulan February.

So bila anda pergi umrah di musim sejuk ni, kena ubah sikit cara pemakaian dan barangan yang perlu dibawa tu. Pilih lah fabrik yang tebal sedikit seperti sweater, jubah, telekung, stokin pilih yang tebal dan juga kasut tawaf.

Saya encourage anda bawa kasut tawaf takut nanti anda tak leh nak tahan dengan aircond dalam Masjid yang sejuk dengan cuaca luar yang sejuk. Kalau dapat cari stokin macam stokin bola tu tebal dan panjang hingga ke betis. Stokin bawa lebih sikit or else cari stokin ninja or stokin solat kami tu.

Material
Nak ulang sedikit mengenai Kasut Tawaf kami.  Kasut tawaf dari material polyester dan velvet. Pilih mana yang berkenan. Sebelah dalam ada spandex yang berfungsi untuk mengalas tapak kaki dan memanaskan kaki anda.KASUT TAWAF PLUS SIZE - HOT SELLING
ONLY RM12.00 SEPASANG

Saiz
Kasut Tawaf polyester lebih sesuai untuk jemaah wanita yang memakai kasut saiz 8 - 10.
Kasut Tawaf velvet lebih sesuai untuk jemaah wanita yang memakai kasut saiz 5 - 7


KASUT TAWAF VELVEL
RM18.00 SEPASANG - SAIZ 5 - SAIZ 7

Keutamaan memakai kasut tawaf untuk untuk anda jika:-

1. Anda sakit kaki atau tumit - pakai dengan stokin ninja atau stokin tebal membantu mengurangkan beban pada tapak kaki.
2. Anda mempunyai masalah tapak kaki pecah atau merekah - cuaca yang panas dan kering atau sejuk yang melampau akan mengeringkan kulit oleh itu sila cover lah kaki anda tu sepanjang masa.
3.Wajib tutup aurat - hingga ke kaki sepanjang masa anda berada diluar bilik ya.

SILA CHECK ENTRI KAMI ATAU WHATSAPP KAMI DI 019-2883235 UNTUK PESANAN KASUT TAWAF

serba sedkit perkongsian dari kami KEPERLUAN HAJI DAN UMRAH PAKEJ JIMAT.

No comments:

Post a Comment

BORANG TEMPAHAN - SERIUS BUYER SAHAJA

Name:
Email Address:
No. Telefon
Alamat
Pesanan Anda Telekung
Tudung
Jubah/Mini Jubah Haji
Stokin/Kasut Tawaf
Seluar
Lain-lain barangan keperluan haji dan umran
Saiz dan Kuantiti

Create a web form here

RAKAN NIAGA TELEKUNGMUSLEEMA