Friday, July 12, 2019

JUBAH SELUAR HAJI UMRAH

Hari Jumaat nie 12/7/2019 kami ada dua pilihan jubah seluar  untuk anda.

Nak yang ringan ada, Yang berat sikit kainnya pun ada. Dua-dua jubah seluar ni pun selesa bila pakai anda rasa dapat energy lain macam bak kata sahabat tengok jer set ni rasa tak tertahan nak gi haji. Tabahlah jemputan tu urusan Allah swt, tapi boleh gi Umrah dulu.

Pada permulaannya kita ada pilihat kain cotton tee sahaja, atas permintaan muslimat nak kan fabrik yang lebih ringan dan lembut dan cepat kering kami perkenalkan pula fabrik cotton jepun yang super cool nie. Kami pun ada jubah labuh untuk fabrik cotton jepun jugak.

Set A - Pilihan Jubah seluar Cotton jepun dengan sentuhan Renda Yang nampak exclusive.




Jubah Seluar Renda - saiz M - 3XL - rm170.00
Mini Telekung poket - rm80.00
Kasut Tawaf - Saiz 36 - Saiz 46 - rm58.00
Jumlah - RM308.00  DISKAUN 10% - 30.08

JUMLAH bersih - RM277.90

Set B - Pilihan Jubah Cotton tee Yang simple tapi tetap jadi pilihan. Adik kakak dia orang kata best woo. Selesa benor gi ker jamrah Tu.


Jubah Seluar Cotton Tee - SAIZ S - 3XL- RM90 - 110
Mini Telekung poket - RM80.00
Kasut Tawaf - Saiz 36 - Saiz 46 - RM58
Jumlah - RM228.00 - RM248 DISKAUN 10% 

JUMLAH bersih - RM205.20 - RM223.20 

PERCUMA - sepasang handsock cotton
percuma - 1 tasbih tawaf


Dua-dua set kami pakej kan dengan telekungpoket dan kasut tawaf.

Nak merisik tu Boleh Wassap jer ya Kak Hajjah 0192883235



Thursday, July 4, 2019

TIPS BAWA BARANG KE ARAFAH WAKTU HAJI 2019


APA NAK BAWA KE ARAFAH WAKTU WUKUF

Bawa brg Jangan berlebihan, bawa 1 beg cukup. Beg tabung haji 5kg tu dah Cukup.

🌺Packing pakaian dan keperluan yang cukup. Untuk keselesaan bawa pakaian jenis kain kapas (cotton), selipar toilet, kasut dan setokin yg selesa utk perjalanan melontar.

🌺Baju kaftan Cotton 3 helai. 1 untuk tidur, dalam khemah dan solat. Jubah gelAp 3 utk solat dan pakai harian dan melontar.

🌺tudung sarung utk memudahkan pergerakan.

🌺Bawa tuala muka untuk mengesat peluh ketika bjln melontar nanti

🌺Pakaian melontar kita tak terikat utk memakai telekung, memadai berjubah/jubah seluar menutup aurat. Apapon semua terpulang pada jemaah ya.

🌺Tak salah jika jemaah mahu membawa sedikit bekalan seperti sambal2 kering @ ikan masin sebagai penambah selera.  Disamping beramal pemakanan juga perlu kita jaga untuk  tenaga berjln jauh.

🌺Bawa sedikit ubat-ubatan. Gula-gula ubat batuk,  minyak angin dan minyak panas untuk urut kaki jika lenguh.  Bekalan vitamin yang diberikan oleh tabungg haji sila bawa kerana disana amat berguna.  Bawa sedikit handyplas takut kaki kita melecet jika guna kasut yg kurang sesuai.

boleh klik link
Untuk Pesanan
Wassap Kak Hajjah 019-2883235

🌺Banyak baca quran dan zikir. Jangan membawang dan bergelak ketawa berlebihan ketika berwukuf di Padang Arafah dan Mina.

Jadikan buku nota kecil sebagai rakan bicara sementara kita. Tulis segala yg penting utk rujukan. Jangan lupa bawa doa2 saudaramara, sahabat handai yg berhajat. Tulis dgn baik supaya tidak tertinggal utk kita doakan disana nanti.   Semoga Jemaah semua akan dirahmati Allah. Insyallah..


Kredit fb Hana Rahman
#telekungmusleema
#kelengkapanhajiumrah
#alumnibnc

TREND TERKINI KASUT TAWAF

Sekarang dah jadi #trend Kasut tawaf sporty nie. 

Tapi Kasut tawaf sporty Boleh pakai outdoor dan indoor kerana tapaknya keras

Kasut tawaf biasa Boleh pakai indoor sahaja.

Tapi anda kena pasti kan Kasut tawaf anda ni tapaknya sentiasa bersih. Sebelum masuk tempat tawaf dan saie.

Sediakan wet Tissue untuk lap Tapak Tu. Sekiranya anda sakit tapak kaki boleh beli insole untuk letak kat dalam ada jual di farmasi. 

Lagi satu pilih saiz Yang betul untuk keselesaan.

Nak hadiah untuk bonda dan sahabat handai boleh 


wassap Kak Hajjah 019-2883235


SAIZ 36 hingga SAIZ 46
harga asal RM58.00
harga promosi hingga RM48.00 hanya untuk 1st 30 pasang



 wassap Kak Hajjah 019-2883235



BORANG TEMPAHAN - SERIUS BUYER SAHAJA

Name:
Email Address:
No. Telefon
Alamat
Pesanan Anda Telekung
Tudung
Jubah/Mini Jubah Haji
Stokin/Kasut Tawaf
Seluar
Lain-lain barangan keperluan haji dan umran
Saiz dan Kuantiti

Create a web form here

RAKAN NIAGA TELEKUNGMUSLEEMA