Saturday, May 18, 2019

SURAT PANGGILAN HAJI

Dah masuk pertengahan Ramadhan ramai bakal Jemaah haji tertunggu Tarikh penerbangan mereka. Selepas raya nanti akan ada kursus haji Perdana di negeri masing-masing.

Kakak dan abang dah semak barangan keperluan haji masing-masing.  Ada orang dah pernah pergi umrah jadi anda perlu menambah sahaja keperluan yang anda.

Sekarang peluang untuk pergi dengan Lembaga Urusan dan Tabung Haji hanya sekali, tetapi jika anda mampu mungkin boleh pergi lagi atas tiket FURADA.  FURADA atas tiket Jemaah antarabangsa. Tiada kaitan dengan LUTH.  Kos pun agak mahal jugak.

Kalau ada kurang berkemampuan pakej yang kita bayar tu sudah sudah mencukupi, extra perbelanjaan tu ikutlah kemampuan kita. Biar jer orang bimbit beg plastic shopping kiri kanan anda duduk iktikaf dalam masjid lama-lama.

Balik nanti bawak jer air zam-zam dan buah kurma dan sikit yang lain-lain ambik berkat kat Tanah Suci. Walaupun semua tu sekarang ada berlambak kat pasaran tempatan. Tapi takkan lah balik tangan kosong tak seronoklah kan.

Lagipun yang dibelanjakan disana pun dapat ganjaran disisi Allah ya.


Anda boleh klik dekat top page untuk barang-barang keperluan yang anda perlukan. Kami ada dari hujung rambut sampai hujung kaki. Kecuali set sun protection tiada lagi dalam stok kami.

Kami menyediakan saiz yang plus small hingga plus size. Kami bukak untuk tempahan sekiranya Tarikh berlepas anda tu masih mengizinkan. Tapi untuk Ramadhan kami terpaksa hold semua tempahan untuk siapkan tempahan yang masih belum selesai.

Sekiranya anda memerlukan saiz kain ihram jumbo  kami ada stok 45 x 120 inci. Ataupun ada perlukan kasut tawaf yang terkini boleh cuba kasut tawaf sporty.

Nak citer kastemerr kami yang ada masalah saki tapak kaki telah padankan kasut tawaf sporty dengan insole yang di beli di farmasi anda boleh tanya disana harga dalam rm70.00 lebih seperti gel. Bukan insole biasa-biasa tu.

Kalau anda perlukan stoking yang special untuk kebas-kebas kaki bawa sekali stoking terapi vena walaupun Panjang sampai lutut tak panas sebab ada liang-liang Udara yang beli laluan pada Udara.






Friday, May 17, 2019

TELEKUNG RAYA UNTUK OMAK

Sebelum berbuka sempat sembang dengan omak kat telepun,   Mak berbuka kat rumah dengan adik. Tahun ni omak bagitau dia tak nak telekung putih dah banyak nak yang kaler-kaler pulak.

Telekung tu banyak tapi nak cari yang fit muka omak tu memanglah problem sebab omak dah tua muka dan mengecut.

Rasanya mana satu yang nak di hadiahkan ya???

Thursday, May 16, 2019

TELEKUNG SOLAT RAYA 2019

Dah masuk hari ke 10 puasa, kita dah masuk fasa kedua apa yang kita dah buat setakat ini. Sekadar mengingat diri sendiri jangan kita leka dalam keseronokan ya. Tahun depan belum tentu jumpa Ramadhan lagi.

Biasanya fasa kedua ni masing-masing dah sibuk buat persiapan untuk Raya dah tu. Betul Kan, jangan tak mengaku tu.

Masa ini jugak kakak dan abang yang nak gi haji dah dag dig dug tu buat persiapan mencari apa lagi yang tak cukupnya.

Benda yang tidak akan dilupakan dah jadi acara wajib sama macam baju adalah telekung ya tak? Telekung solat tiap-tiap tahun bertukar. Kompemlah tu. Tahun lepas telekung siti khatijah, tahun ni telekung aleena pulak. 

Bosan cari pulak telekung vietnam copy SK katanya, ikutlah ada bajer tukar jer. Apa salahnya telekung aja pun betul tak. Yang lain tiap-tiap bulan kita tukar tak salah pun.

Nak tanya dah ada telekung solat yang berkenan ker? Sempena festival ibadah ni kami pun ada jugak jual telekung solat tambahan bulan May nie ada macam hari istimewa ada hari ibu, hari guru dan hari lahir tu confirmlah ada pun.

Kali ini kami bawa untuk anda telekung sulam viscose cotton yang comel sangat rendanya bidang telekung dan kain jugak besar tu. Tapi kalau extra besar sangat saiz 4xl - 5xl rasanya kain tu sendatlah sikit.

Kain viscose ni perlukan sedikit kerajinan ya silalah gosok selepas dicuci once uou dah gosok nampak gebu mak aii. jadi pilihan sebab kainya sejuk. Kita kan sekarang dalam fasa yang panas jugak kan.

Labuh telekung depan 46 inci, labuh belakang 54 inci 
ukur lilit kain 58 inci
Labuh Kain  46 inci
muka bergetah
Telekung Viscose Kelabu
RM160 Sepasang


Telekung Viscose Kelabu
RM160 Sepasang


Telekung Viscose Putih
RM160 SEPASANG


Telekung Viscose Biru
RM160 SEPASANG


Telekung Viscose Light Brown
RM160.00 SEPASANG


BERMINAT MEH WASSAP 0192883235
KAK HAJJAH YA


BULAN RAMADHAN SAHAJA ADA FREE POS YA.
SABAH DAN SARAWAK CUMA RM5.00


Thursday, May 9, 2019

DAH DAPAT PANGGILAN HAJI - SURAT TAWARAN HAJI DAH DITERIMA

Alhamdulillah syukur sangat ramai yang dah dapat rayuan haji nya. Kita ucapkan tahniah kat anda ya. 


Sahabat saya Kak Yang pun dah dapat tawaran haji, alhamdulilah syukur ramai sahabat kita yang dapat pergi haji tahun ini.

Sebagai tambahan kepada barang yang sedia ada beliau memesan sepasang telekung poket dan sepasang mini telekung ziarah putih untuk kegunaan di tanah suci nanti. Alhamdulillah ramai yang masih setia dengan telekung poket kami yang sangat ohsem kainnya.


Pilihan telekung favourite semasa haji di tanah suci adalah hitam dan putih. Tetapi kami juga ada telekung putih yang diberi sentuhan renda warna supaya tidak nampak terlalu kosong.

Harga telekung poket RM180.00 Sepasang dan
Harga telekung poket ziarah RM80 - RM120 bergantung pada pilihan rendanya.

Kami pos ke seluruh Malaysia cuma jangan tunggu hingga saat akhir kerana Sabah dan Sarawak dan kawasan yang agak pedalaman pos ambil masa untuk menyampaikannya kepada anda.

Untuk urusan haji sila bawa minima 4 helai telekung +1 kain sarung. Anda boleh mix telekung + telekung ziarah pendek.

Untuk tawaf kita tidak galakkan jemaah pakai telekung yang panjang kerana akan menyukarkan mereka untuk tawaf.

telekung poket renda premium - hitam'
rm180.00 sepasang
rm140 - telekung sahaja


telekung poket renda premium - hitam'
rm180.00 sepasang
rm140 - telekung sahaja


BELIAN TELEKUNG POKET SEPASANG - DAPAT HADIAH SEJADAH MUKA COMEL

BERMINAT BOLEH WASSAP 

- KAK  HAJJAH - 0192883235

Friday, May 3, 2019

MARHABAN YA RAMADHAN

Lusa dan nak sambut ramadhan mohon pada Allah kita sempat sambut Ramadhan nie ya.

Kami mohon maaf zahir dan batin andai kami tidak dapat menyantuni anda sebaiknya ya.

Tunggu kami ada specials untuk bakal tetamu Allah dalam bulan Ramadhan nanti.

BORANG TEMPAHAN - SERIUS BUYER SAHAJA

Name:
Email Address:
No. Telefon
Alamat
Pesanan Anda Telekung
Tudung
Jubah/Mini Jubah Haji
Stokin/Kasut Tawaf
Seluar
Lain-lain barangan keperluan haji dan umran
Saiz dan Kuantiti

Create a web form here

RAKAN NIAGA TELEKUNGMUSLEEMA